HÚSVÉT

Készítsen ehető csokicsészéket a desszerthez!

2014. április 16., szerda 13:47

Nagyon látványos desszertet készíthetünk húsvétra saját készítésű, ehető csokicsészékben tálalva. A csokicsészék készítéséhez semmilyen extra eszközre nincs szükségünk, csak egyszerű, a  minimuffinokhoz vagy bonbonokhoz is használatos papírkapszlikra, és egy iskolai ecsetre.

Csokicsésze5

A töltelék pedig a húsvétra való tekintettel vaníliás-tojáslikőrös fehércsokoládé-krém, de ha egyszerűsíteni szeretne, használja ehető likőröspohárnak a csokicsészéket, és kínálja benne a tojáslikőrt!

Hozzávalók kb. 15 darabhoz:

Csokoládécsészék:

kb. 130 g étcsokoládé
15 db kisméretű bonbonkapszli
iskolai ecset

Tojáslikőrös csokoládékrém:

110 g fehér csokoládé
1 tk. akácméz
fél rúd vanília
30 g habtejszín
20 g tojáslikőr 

1. A csokicsészékhez az étcsokoládét apró darabokra vágjuk, majd a háromnegyedét megolvasztjuk, a maradékot pedig hozzákeverjük – így temperáljuk a csokoládét.

 2. Ekkor fogunk egy papír bonbonkapszlit, belekanalazunk kb. két kávéskanálnyit az étcsokoládéból, majd forgatva, illetve a kanál hátával segítve eloszlatjuk a csokoládét a kapszliban. A felesleges csokoládét kirázzuk-kiöntjük belőle, majd egy tálra tesszük. Ugyanígy járunk el a többi kapszlival is. Ha készen vagyunk, a kicsokizott kapszlikat hűtőbe tesszük, míg a csokoládé megszilárdul.

CsokicsészeFázis1

3. Ekkor ecset segítségével még egyszer átkenjük belülről a csokiréteget vékonyan, hogy elég vastag legyen ahhoz a csoki, hogy a kapszlit biztonságosan eltávolíthassuk majd róla.

Ismét hűtőbe tesszük a kapszlikat, míg a második réteg is megszilárdul. A papírkapszlikat végül óvatosan lehámozzuk a csokicsészékről. A csokicsészéket akár előre is elkészíthetjük.

CsokicsészeFázis4

4. A töltelékhez a tejszínt a mézzel és a fél vaníliarúd kikapart magjaival forrásig melegítjük, majd ráöntjük az apróra vágott fehér csokoládéra, és egyneművé keverjük. Ekkor hozzákeverjük a tojáslikőrt is. Hűtőben teljesen kihűtjük.

5. Ha kihűlt, a tölteléket elektromos habverővel kihabosítjuk, majd habzsák segítségével a csokicsészékbe töltjük. Csokidíszekkel vagy színes cukrokkal tetszőlegesen díszíthetjük.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta