Csokibékát is vehet húsvétra

Ha ünnep van édesség is van, és a Mikulás mellett a Húsvét az az ünnep, amikor ellepik a boltokat a csokifigurák. Ilyenkor csokinyulakat és -tojásokat lehet találni minden mennyiségben, meg minden mást, amit csak a gyártók megbokrosodott fantáziája képes "húsvéti" jelzővel eladni. Idén már csoki katicák és békák is beszálltak a húsvéti forgatagba a nyulak, csirkék és bárányok közé.

After Eight

A mentolos csokis After Eight nyuszival és óriási tojással is készült, előbbi pofája ugyan kicsit ijesztőre sikerült 700 forintért, de ez az édesség talán amúgy sem a gyerekek piacát célozza, így remélhetőleg pánikba se fog esni tőle a megajándékozott. Félősebbeknek azért van sima tojás is, bár az drágább, 2000 forint körüli áron kapható.

Ferrero Rocher

Eddig csak előre csomagolt, tojás alakú dobozba töltött Ferrero Rocher-golyókkal találkoztunk, idén viszont már készültek figurás csokival is, természetesen nyuszi formában. Igaz, nem olcsó, hiszen 1000 forint körül láttuk, de arany színével és a megszokott Ferrero Rocher ízzel ez egyáltalán nem rossz választás.

Boci

Tojásokkal készült idén a Boci, ezekkel az ízekkel mi nem találkoztunk tavaly, ráadásul elég jól is néznek ki. 400 forint körüli árért sárgabarackos-kekszes, 500 forintért pedig drazséval töltött tojást vehet. Nagyjából 220 forintba kerül a 40 grammos tejcsokis nyuszi, a nagyobb változat pedig 299 forint. Az Aero, vagyis a levegős csokis nyúl is igazán eredetire sikerült a Bocinál: messziről nézve ugyanis azt hihetné, hogy tojás, de nem, mert füle van (igaz lekonyult), valamint lába is, és 600 forintba kerül. És végre feladták a hiábavaló küzdelmet is: igen, ha Bocinak hívják a terméket, akkor igenis legyen csak csoki tehén, amit szintén 600 forint körüli áron vehetünk meg.

Kinder

Ha húsvét és csokitojás, akkor mindenkinek azonnal a Kinder tojás jut az eszébe. Mivel ők ezt amúgy is egész évben nyomják, húsvét alkalmából sok mást termékkel is készültek. Többek között plüss békával. Az egyébként 2600 körüli áron vásárolható egyencsomagban a különféle édesség-szortiment mellett plüssállatokat is találhatunk, bárányból rögtön fekete és fehér színűt, valamint békát, csirkét és persze nyuszit is. Aki olcsóbban megúszná, az a nagyobb méretű Kinder csokinyuszit 680 forint körül viheti haza, a kisebbek fellelhetőek már 370 forint körül is. Mivel a tavasz egyik jellegzetes előhírnöke, a csokitémákban is megjelent a katica, igaz, a Kindernél még nem kapott külön csokiformát, de a 600 forint körüli apró csokikban már láttuk. 480 forintért pedig három darab kisebb nyuszit találhat.

Lindt

A Lindt sem készült semmi igazán újjal, maradtak a finom, de kis adagok, sajnos még mindig ugyanolyan drágán, mint eddig. Az öt darabos "egyharapásos" csoki csirke például 1300 forint körül vehető meg, a nyulak pedig mérettől függően 1200-1300 forint körül mozognak.

Merci

Az idei év a nagy áttöréseké, a jelek szerint nemcsak a Bocinak és a Ferrero Rocher-nak sikerült, de a Merci is túllendült az eddigi baromi unalmas gyakorlatán, miszerint a kis csokiszeleteiket még kisebb falatkaként, bonbon formában kapjuk, az épp aktuális ünnepnek megfelelő alakú díszdobozban. Mi legalábbis most először találkoztunk csokinyúllal, és ha ön erre várt, 700 forintért vásárolhatja meg. Persze aki nem osztja az unalmasságról szóló véleményünket, az maradhat a jól bevált, dobozos formátumnál, ezeket most nyúl alakban 1300 forint körül fogja megtalálni a boltokban. 

Milka

Bögrés csomagot vehet, amivel kiegészítheti a karácsonyi szettet, ha már akkor is vett egyet, és valami csoda folytán megmaradt. A kiszerelést kétgyerekes családokra tervezték, a bögre mellett két csokinyúl és két csokitojás található benne (talán hogy legalább a csokin ne vesszenek össze), az ára pedig 1600 forint körül fellelhető a boltokban. Ha inkább darabra vásárolna, a nagyobb méretű csokinyúl 800 forint körüli áron található meg, ezért 130 grammos tejcsokit változatot tud vásárolni, míg a 60 grammos nagyjából 500 forintért kapható. 399 forintért Milka mini tojásokat vehet, hétköznapi nevén drazsét 399 forintért. Ez nem összetévesztndő a krémmel töltött tojásokkal, abból 800 forintba kerül egy zacskó (ilyet szintén lehetett már decemberben is venni, csak akkor más volt a csomagolása), de vehet kisebb szeműeket is, ezek is ugyanennyibe kerülnek. 1200 forint körüli áron láttunk kicsit ijesztő formájú nyulat, ezek is külön csomagoltak és több darab van benne.

Smarties

A Smarties tojásokkal készült, sőt drazséval töltött csokicsirkével, amit 600 forint körül talál meg a boltokban. Ha unja a nyulat, akkor Smarties az ön választása, a csirke mellett katicabogarat is vehet, ez is nyúlárban mozog, szóval ne higgye, hogy olcsóbban megússza, mert nem autentikus húsvéti cuccot vesz: a Smarties-nál ez az autentikus húsvéti termék, és nagyjából 400 forint körüli áron veheti meg. 1700 forintért Smarties csomagot kap, ebben csak csokit talál, de abból nyúl és tojás változatot is (nem tudjuk, melyik volt előbb), 550 forintért egy rakat tojást, vigyorgó nyuszival díszítve, ha viszont inkább egyetlen, de óriás tojást szeretne, azt is kaphat 1400 forint körül.

Tibi csoki / Bonbonetti

Már tavaly is tetszett nekünk a Tibi vagány napszemüveges, zsebre tett kézzel álló nyula, idén visszatért és már 200 forinttól be lehet szerezni. Csomagot is összeállítottak vele, ahova a nyúl mellett három tojást tettek 670 forint körüli áron. Ha valami komolyabb csomagot szeretne, akkor nyuszis vagy csirkés bábosat találhat, ráadásul nem is drága, hiszen 1700 forint körül található, és még csoki is van benne. Képzeljék, itt is megjelent a katica, sőt itt méhecskét is vehet, méghozzá fémdobozban, telis-tele csokoládéval.

Szamos csokoládé

A Szamos csokikban persze nem a dizájn és a töménytelen mennyiségű csoki a lényeg, hanem a minőség. Persze a marcipán nem maradhat el, töltött tojással egybecsomagolt bárány vagy nyuszit kapunk 350 forint körül. Nagyobb kiszerelésben töltött csokitojásokat vehet ezer forint körüli áron, például szilvás, sima csokis, narancsos vagy feketeribizlis töltelékkel. 

Toffifee

A Mikulásos kiadáshoz hasonlóan a Toffifee ugyanazzal a nagy kiszereléssel készült, csak most persze rénszarvasok és mikulás helyett a nyúl és a tojások jönnek, mint illusztráció. Aki szereti ezt a fajta édességet, az ezt is szeretni fogja, ráadásul 1400 forint körül árulják, ami nem rossz ár, főleg hogy tényleg nagy és látványos a kiszerelés. 

Egyéb

Ejtsünk szót a nagy nevek mellett a kisebbekről is, főleg, hogy köztük érdemes keresgélni, ha igazán különleges húsvéti édességre vágyik. Már mutatjuk is a sokak által csak Shoko Bananenként ismert édességet, aminek az elején most egy szörfös (?!!) nyúl kíván kellemes húsvétot. 300 forintért gumicukrokat is láttunk, ezek nem néznek ki annyira bíztatóan, de aki szereti az ilyesmit, az örülni fog neki. Ha a mini tojásokat unja, akkor találtunk aranyszínű mininyuszikat, igaz nem olcsón, mert 650 forintba kerüt egy 100 grammos zacskó, de például munkahelyre vagy iskolába bevinni éppen ideális. 3500 forintért pedig vehet olyan csomagot is, ahol a plüss nyuszi orra, a csirkének pedig a hajcsatja (ööö?) világít, miközben az Old McDonald Has a Farm című gyerekdalt zenélik, és még egy csomó csokijuk is van. De ha jó fej akar lenni a szülőkkel, ezekből kiveszi az elemet, mielőtt odaadja őket.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek