Hasznos ajándék is lehet menő

A legtöbb gyerek általában nem igazán lelkesedik a hasznos ajándékokért, sokkal jobb a haszontalan, semmit sem fejlesztő, ellenben menő meglepetés. De most megmutatjuk hogyan tudja gyereknap alkalmából kicselezni őket és olyat venni, ami menő is és értelmes dolgokra is tudja használni majd gyermeke, vagy legalább fejleszti vele a képességeit.

Kaparós térkép

scratchmap 2
BigyoShop

Ha gyereke világutazónak készül, vagy egyébként is sokat mennek mindenfelé, esetleg a földrajztudására férne rá egy kis turbózás, akkor ajánlunk egy kicsit szentimentális ajándékot, a kaparós térképet. Úgy működik, mint a kaparós sorsjegy, csak pénzt nem lehet nyerni, élményt viszont igen. A lényege, hogy azokat az országokat / régiókat kaparják le nyaralás után ahol jártak. És most jön a szentimentális rész: képzelje el, ahogy gyereke felnőttként is viszi magával mindenhova a térképét, amit majd öregkorában is bőszen kapargat miközben eszébe jutnak a közös gyerekkori nyaralások, vagy a nászútja, később pedig a gyerekeivel közös vakációk.

 

Karóra

Ha már gyereke iskolás, akkor vehet neki menő karórát. Ha olyat szeretne, aminek hasznát is veszi, akkor választhat számológépeset, bár a matektanár nem biztos, hogy díjazni fogja az ötletet, de tegye a szívére a kezét, ön mikor osztott négy számjegyű számot két számjegyűvel legutoljára papíron? Emlékszik még egyáltalán hogy kell? Ennek ellenére elboldogul az életben? Na ugye. De ha mindenképpen számolgatásra szeretné ösztönözni a gyereket, akkor ajánljuk a ledes vagy bináris órát, ami csak első ránézésre értelmezhetetlen, egyébként hamar le lehet olvasni, miközben a fejben összeadást is gyakorolja gyereke. Vannak egyszerűbb változatok is, vagy  a bináris verziók  és azok nagyon trendi változatai, valamint azok amikről fogalmunk sincs mit lehet leolvasni. 

Környezettudatos játékok

autoka
Shopline

A megújuló energiát is meg lehet ismertetni a gyerekekkel, ráadásul menő formában, játéknak álcázva. A fiúk szeretni fogják az autójukat, ami  sósvízzel működik, nem kell hozzá sem akkumulátor sem elem, a magnéziumcellára csepegtetett sósvíz generálja az áramot. Ha pedig sokat járnak a szabadba, akkor vehet a biciklire szélenergia meghajtású bringás lámpát, ami a menteszél energiáját alakítja át energiává.

Sokklabda

Kisebb gyerekeknek is jó ajándék a sokklabda, ami szórakoztató módja a sima megszokott labdázásnak. Ez a labda ugyanis bizonyos időközönként ráz. Persze nem elektrosokk erősségűt, csak egy kis diszkrétet, de azért jól érezhetőt. Ha gyerekéből sportembert szeretne faragni, nagyon jó labdaérzékkel és gyors de pontos passzolásokkal, akkor akár a sokkolós módszert is választhatja.

Tablet

galaxy tab3 kids
samsung.com

Ha igazán menő ajándékot szeretne adni gyermekének, akkor lepje meg egy tablettel. A legtöbben sajnos ott rontják el a kiválasztást, hogy az árra mennek rá, és a legolcsóbbat választják, mondván úgy is csak játszik majd vele a gyerek. Igen ám, de éppen az olcsó típusok szoktak internetezéshez jól működni, de a gyerekek többsége játszani szeretne rajtuk ehhez pedig gyakran nincs elég memóriájuk ezeknek a gépeknek. Erre megoldás a Samsung Galaxy Tab 3 Kids, ami kimondottan gyerekbiztos tablet, nem csak külsőre állja jobban a sarat és tervezték strapabíróbbra, de kezelőfelülete is kimondottan a gyerekeknek készült, így ön nyugodt lehet ha ezt adja gyermeke kezébe. Gyermek módban mindent kontrollálni tud, még azt is meddig használhatja az eszközt. Ha pedig lejárt az idő és villanyoltás van, átválthat normál üzemmódba és egy szokásos tabletként használhatja, szóval ezzel az ajándékkal igazából saját magának is örömet szerezhet.

Tudományos szett

Azok a szülők akiknek gyereke már most nagyon érdeklődik a természetismereti tudományok iránt, vagy a szülők szeretnék, hogy a minimálistól egy kicsit jobban keltsék fel gyermekük figyelmét a tudományok megnyugodhatnak, mert tudnak olyan ajándékot venni, ami játék, ugyanakkor tanít is. Az egyik ilyen, ami akár eldöntheti azt is mennyire készült már fel a gyermek arra hogy kutyája vagy cicája legyen az ez a vízi élőlény szett. Vehet hozzá kiegészítő élőlényeket is, ha egész birodalmat szeretne kiépíteni gyereke. Akit inkább a fizika vonz, az bizonyára örülni fog egy elektromos áram kísérletező szettnek, persze ökológiai anyagok felhasználásával, hogy ne legyen veszélyes a gyerek számára. 

Walkie Talkie

shutterstock 141215464

Ha testvéreknek vesz ajándékot, akkor a walkie talkie nagyon jó választás lehet. Egyrészt akár ön is használhatja ha például játszótérre viszi a gyerekeket vagy olyan helyre ahol kicsit elmászkálhatnak ön mellől és az azonnali szívinfarktus helyett a walkie talkival is keresheti őket. Ráadásul kalandosabb is, mintha simán csak átordítana a mászóka felett, hogy szomjasak-e. Másrészt saját tapasztalatból állíthatom, hogy mikor mi a húgommal walkie talkiet kaptunk napokon át gyakorlatilag csak azon keresztül beszélgettünk, az átlagosnál nagyjából ötször annyit mint előtte. Törekedjen arra, hogy állítható hangerejű legyen, és a beszéden kívül ne legyen más hangja. A miénknek volt minden egyes megszólalás után, valószínűleg ezért is tűnt el hamar a szemünk elől, bár a hivatalos magyarázat szerint lemerült az elem és soha többet nem szállítottak olyat a városba. Most már kimondottan lányos verziót is vehet, sőt karóra verziót is találtunk. 

Zenélő játékok

Aki gyermeke zenei képességeit is szeretné fejleszteni úgy, hogy azt a gyerek is játéknak fogja fel, az próbálkozzon meg első körben ezzel a két eszközzel, aztán ki tudja, lehet gyereke önként és dalolva jelentkezik majd a hegedűórára, amit eddig minden lehetséges módon szabotált. A zongorakesztyű  8 különböző hangszerhanggal és 20 háttérhanggal valamint beépített demokkal jó kezdés lehet ha a zongorázás irányába terelné gyerekét, ráadásul sokkal helytakarékosabb a falon vagy az asztalon zongorázni, mintha vennie kellene otthonra egy versenyzongorát. A léggitár pedig akkor lehet jó ötlet, ha inkább a pop-rock vonal felé terelné gyerekét, vagy csak szeretné, hogy később a léggitárversenyeken jól szerepeljen. Ez egyébként úgy működik, hogy infravörös jelet küld a gitár feje, amit ha megszakít, a gitár megszólal. Lehet nem ettől lesz a gyereke az új Jimmy Hendrix, de kezdetnek nem rossz.

Oszd meg másokkal is!
Mustra