AUSZTRIA 2014

Tudja, melyik osztrák étel hasonlít a vénuszdombra?

2014. április 27., vasárnap 10:33

Bár gyakorta sógorként is emlegetjük a szomszédos Ausztriát, mégis keveset tudunk az ott élő emberekről, szokásokról, kultúráról, és főleg a gasztronómiáról. Ha az ember hagyományos osztrák ételekről kérdezik legtöbbször a rántott hús, a sacher torta, vagy az isler ugrik be. 

Ám ahogy nálunk sem csak gulyásból és lecsóból áll a nemzeti konyha, az osztrákok is számtalan remek hagyományos étellel büszkélkedhetnek. Stábunk annak járt utána, vajon képről felismeri-e az utca embere a különböző tájegységek hagyományos ételeit. A válasz egyértelműen: nem. Persze senkitől sem várná el egy karintiai, hogy tudja hogyan készül a Saumaise, de azt nem gondoltuk volna, hogy a bécsi szelet láttán és hallatán van, aki azt hiszi ez egy tipikus török étel. Ugyanis - ahogy válaszában is indokolta a fiatalember a videóban - ha a bécsi borjúból készül, a borjú pedig a gyros fontos hozzávalója, akkor a bécsi szelet csak török étel lehet. Ehhez képest az már csak a hab a tortán, ha valaki a galuskát halnak, vagy éppen vénuszdombnak nézi. 

Ha pedig többet akar megtudni az osztrák ételekről, akkor nézze meg összeállításunkat ide kattintva.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta