7 hely Ausztriában, amit a gyerek is élvezni fog

Nehéz összehozni olyan családi kirándulást, ahol a szülők és a gyerekek is egyaránt feltöltődnek és kikapcsolódnak. Van egy jó hírünk: nem kell messzire utazni a nem mindennapi kalandokért. Dinoszauruszok, mesehősök, gladiátorok, barlangok, és izgalmas kalandok már a közelben is vannak. Összegyűjtöttünk 7 olyan helyet Ausztriában, ahol vidám és élményekkel teli feltöltődésben lehet része az egész családnak.

Stirassic Park (Stájerország)

A Délkelet-Ausztriai Styrassic Park ideális kirándulóhely a lurkókkal, ráadásul még a fenőtteket is gyerekké változtatja egy túra erejéig. Az öthektáros gyönyörű erdőben, életnagyságú és élethű dinoszaurusz szobrokkal, a jégkorszak állataival találkozhat a kiránduló meghökkentő őskori show-k, vulkánkitörés, földrengés kíséretében. Majd irány az állatkerti simogató, órisácsúszda, ugrálóvár és a dinómozi - a szülők eközben pedig megpihenhetnek a medence mellett, vagy  aparkban bérelhető faházakban. 

stirassic
www.styrassicpark.at

Abenteuerpark Gröbming (Stájerország)

Ausztria legnagyobb kalandparkja, ahova egyrészt már három éves kortól várják a kicsiket, másrészt akad olyan pálya is, amivel még a felnőtteknek is meggyűlik a baja.

Gröbming drótkötélpályája pedig egyértelműen bakancslistás: 

Salzwelten Altaussee (Stájerország)

Altausseenél van egy hely, ahol csúszdán csúszhatunk le a sóbánya gyomrába.A látogatók másfél órás vezetés keretében nézhetik meg Ausztria legnagyobb még működő sóbányáját. Miután egy rövid utazást tehetünk a bányászvasúttal, a hegy gyomrába, az alsóbb szintekre már csúszdán csúszhatunk le.

Nem csupán hihetetlen élmény az egész családnak, de gyönyörű látványban lehet része a különeges túrára vállalkozóknak. 

Jagdmärchenpark Hirschalm (Felső-Ausztria)

Az Unterweißenbachban található parkban 40 misztikus mese- és játékállomás várja a gyerekeket. A meseparkban a látogatók feladata az, hogy megtalálják a varázskövet, miközben igazán furcsa lényekkel találkozhatnak. De találunk itt még igazi rénszarvasokat, egy nyári szánkópályát, egy szabadesés-tornyot és hullámvasutat is. 

sommerrodelbahn hirschalm
www.jagdmaerchenpark.at

Carnuntum  (Felső-Ausztria)

A Carnuntum egy régészeti park, ahova belépve egy igazi időutazás veszi kezdetét a régi rómaiak világába. A park helyén feküdt Carnuntum, a római Felső-Pannónia fővárosa. Hamar a gyerekek kedvenceivé válnak a korhűen restaurált és újra felépített épületek, ráadásul az egykori városlakókról és nagyszabású ünnepségeikről szóló szórakoztató történetek megelevenednek a parkban. ,

glad
www.carnuntum.co.at

Eisriesenwelt Werfen (Salzburg tartomány)

A világ legnagyobb jégbarlangja. Már a megközelítése is izgalmas, és egyben gyönyörű látnivalókkal teli: az egyedi természeti látványosság több mint öt kilométeres hegyi úton, onnan pedig kötélvasúttal közelíthető meg. Belül a látvány leírhatatlanul káprázatos, ezt nézze: 

Sajnos csak nyáron tart nyitva, de nem a világ másik vége, és ezért aztán tényleg érdemes a sógorokhoz utazni. 

Faszánkó pálya - Sommer-Schlittenbahn (Steiermark)

A Gipfelbahn Hochwurzen kabinos felvonóval jutunk fel a hegytetőre, ahonnan faszánkóval vagy mountain gokarttal száguldozhatunk le 7 km hosszan a völgybe gyerekkel vagy épp haverokkal. 

Bár a videón németül beszélnek, érdemes megnézni, mert kedvet kap hozzá: 

  Nézze meg térképen a kirándulóhelyeket: 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek