AUSZTRIA 2014

7 hely Ausztriában, amit a gyerek is élvezni fog

2014. április 26., szombat 19:37

Nehéz összehozni olyan családi kirándulást, ahol a szülők és a gyerekek is egyaránt feltöltődnek és kikapcsolódnak. Van egy jó hírünk: nem kell messzire utazni a nem mindennapi kalandokért. Dinoszauruszok, mesehősök, gladiátorok, barlangok, és izgalmas kalandok már a közelben is vannak. Összegyűjtöttünk 7 olyan helyet Ausztriában, ahol vidám és élményekkel teli feltöltődésben lehet része az egész családnak.

Stirassic Park (Stájerország)

A Délkelet-Ausztriai Styrassic Park ideális kirándulóhely a lurkókkal, ráadásul még a fenőtteket is gyerekké változtatja egy túra erejéig. Az öthektáros gyönyörű erdőben, életnagyságú és élethű dinoszaurusz szobrokkal, a jégkorszak állataival találkozhat a kiránduló meghökkentő őskori show-k, vulkánkitörés, földrengés kíséretében. Majd irány az állatkerti simogató, órisácsúszda, ugrálóvár és a dinómozi - a szülők eközben pedig megpihenhetnek a medence mellett, vagy  aparkban bérelhető faházakban. 

stirassic
Fotó: www.styrassicpark.at

Abenteuerpark Gröbming (Stájerország)

Ausztria legnagyobb kalandparkja, ahova egyrészt már három éves kortól várják a kicsiket, másrészt akad olyan pálya is, amivel még a felnőtteknek is meggyűlik a baja.

Gröbming drótkötélpályája pedig egyértelműen bakancslistás: 

Salzwelten Altaussee (Stájerország)

Altausseenél van egy hely, ahol csúszdán csúszhatunk le a sóbánya gyomrába.A látogatók másfél órás vezetés keretében nézhetik meg Ausztria legnagyobb még működő sóbányáját. Miután egy rövid utazást tehetünk a bányászvasúttal, a hegy gyomrába, az alsóbb szintekre már csúszdán csúszhatunk le.

Nem csupán hihetetlen élmény az egész családnak, de gyönyörű látványban lehet része a különeges túrára vállalkozóknak. 

Jagdmärchenpark Hirschalm (Felső-Ausztria)

Az Unterweißenbachban található parkban 40 misztikus mese- és játékállomás várja a gyerekeket. A meseparkban a látogatók feladata az, hogy megtalálják a varázskövet, miközben igazán furcsa lényekkel találkozhatnak. De találunk itt még igazi rénszarvasokat, egy nyári szánkópályát, egy szabadesés-tornyot és hullámvasutat is. 

sommerrodelbahn hirschalm
Fotó: www.jagdmaerchenpark.at/

Carnuntum  (Felső-Ausztria)

A Carnuntum egy régészeti park, ahova belépve egy igazi időutazás veszi kezdetét a régi rómaiak világába. A park helyén feküdt Carnuntum, a római Felső-Pannónia fővárosa. Hamar a gyerekek kedvenceivé válnak a korhűen restaurált és újra felépített épületek, ráadásul az egykori városlakókról és nagyszabású ünnepségeikről szóló szórakoztató történetek megelevenednek a parkban. ,

Eisriesenwelt Werfen (Salzburg tartomány)

A világ legnagyobb jégbarlangja. Már a megközelítése is izgalmas, és egyben gyönyörű látnivalókkal teli: az egyedi természeti látványosság több mint öt kilométeres hegyi úton, onnan pedig kötélvasúttal közelíthető meg. Belül a látvány leírhatatlanul káprázatos, ezt nézze: 

Sajnos csak nyáron tart nyitva, de nem a világ másik vége, és ezért aztán tényleg érdemes a sógorokhoz utazni. 

Faszánkó pálya - Sommer-Schlittenbahn (Steiermark)

A Gipfelbahn Hochwurzen kabinos felvonóval jutunk fel a hegytetőre, ahonnan faszánkóval vagy mountain gokarttal száguldozhatunk le 7 km hosszan a völgybe gyerekkel vagy épp haverokkal. 

Bár a videón németül beszélnek, érdemes megnézni, mert kedvet kap hozzá: 

  Nézze meg térképen a kirándulóhelyeket: 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta