Ezek a hazai tervezők kiegészítői az őszre!

Nemrég bemutattuk, hogy milyen barokkosan giccses és art deco stílusú kiegészítőket érdemes választani a hazai fast-fashion üzletek kínálatából 2013 második felére. Ezúttal szemügyre vettük, hogy a magyar divattervezők mennyire követik a nemzeti trendeket és milyen kiegészítőkkel készültek az őszi-téli szezonra. Az óriásgalériában ön is megtekintheti, milyen táskákat és ékszereket tervezett többek között Abodi Dóra, Csuzdi Judit, Doramojzes x mrs herskin, a Karman Design vagy az eVe.

Csuzdi Wired Bags

Csuzdi Judit márkája, a Csuzdi Wired Bags idei kollekciója az előzőhöz képest kevésbé extrém, mégis látványos, a tervező könnyen beazonosítható táskákat készít. A széles színválasztékban kapható, kizárólag bőrből készült hátizsákokról, borítéktáskákról és válltáskákról eltűntek a megszokott színes gyöngyvásznak és feltűnő rátétek, amitől a kollekció elegánsan vagányra sikeredett. Kedvencünk a kábellel díszített bordó borítéktáska és a nemzetközi divatházak kínálatában is megtalálható aranyszínű hátizsák.

Abodi Dóra

Abodi Dóra őszi-téli, Fellini, a Vatikán és az őskeresztény kultúra világa ihlette kollekciójában már kigyönyörködtük magunkat. A fémes csillogást és bizánci hangulatot árasztó gyűjteményhez egyedi, kézzel készült kiegészítők is készültek. Új modellekkel bővült a Twin Unisus fémclutch sorozat, illetve helyet kapott a kollekcióban a divatlapok egyik kedvence, az Egg/ Carpathian Warrior gömbtáska is. A klasszikusnak számító táskák mellett szerethetőek a szintén kézzel készült ékszerek, mint a nyaklánc vagy a kereszttel díszített fülbevaló is.

Mojzes Dóra x mrs Herskin

Mojzes Dóra 2013-as őszi/téli kollekciója tagadhatatlanul a hetvenes éveket idézi. “A kollekciót a “Stones feleségek” ihlették, azok a nők, akiknek az attitűdje, szerelmei, életstílusa és öltözködése a hetvenes éveket, a leghedonistább évtizedet meghatározták. Anita Pallenberg, Marianne Faithful, Bianca Jagger, Jerry Hall és Jo Wood Stones múzsákként olyan dalokat inspiráltak, mint a Sister Morphine, You Can't Always Get What You Want vagy a Luxury&Respectable” – mutatja be vagányra sikerült gyűjteményét a tervező, aki idén külön táska és kiegészítőkollekciót is készített mrs Herskin közreműködésével. A ruhák és a táskák fő alapanyaga a mintás; barnás, kékes és lilás színű pamutvászon bőr berakással. Kedvenceink a mutatós övek mellett a hámszerű hátitáskák lesznek a szezonban.

Kármán Orsi

Az extravagáns és elegáns ékszerekben utazó Kármán Orsi őszi-téli kollekciójának kampányképeire nem nehéz felfigyelni, mivel szőke modellje feltűnően hasonlít az egyik legnépszerűbb androgün modellre, Andrej Pejicre. Az ékszerész munkáival már nevet szerzett magának a világ számos táján, többek között Amerikában, Japánban, Ausztráliában illetve Svájcban is.

Hazánkban pedig a MonoFashion Shopban, az OurStyle Boutique-ban és a Retrock Deluxe-ban érhetőek el a Simplicity, Warrior illetve Tribal névre keresztelt kollekciók darabjai, melyek egy része fémes, ezüst színű elemekből a többi része pedig fából, termésekből és kagylókból készült. A tervezőtől a kedvencünk a harcosok páncélzatát idéző mellvért-szerű testékszer volt a 2013-as kollekcióból.

A hazai fiatal tehetséges tervezők munkáit bemutató és árusító wonderLAB-ban több mint harminc magyar designer kínálja női és férfi kiegészítőit, kutyafelszereléseit és lakberendezési tárgyait. Az 5. kerületi üzletben már megtalálja többek között az eVe, a Vima, Takács Judit, a laptoptáskáiról ismert Jurekka, illetve Mojzes Dóra x mrs Herskin legújabb kollekcióit is. Nézze meg a galériában az őszi-téli kiegészítőket!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek