Unalmas ajándékból is vehet szépet!

A cím kicsit nyersnek tűnhet, azonban vannak olyanok, akik fantázia, kedv vagy idő hiányában nem sokat gondolkodnak ajándékokon, és a jól bevált dolgokat adják minden olyan embernek, aki kevésbé fontos számukra. Mostani boltkörképünkkel nekik szeretnénk segíteni: öt üzletben jártunk és megnéztük, hogy a "tipikus", férfiaknak szánt ajándékokból miket lehet kapni. Célunk csupán annyi volt, hogy bebizonyítsuk: attól, hogy kevésbé kreatív meglepetéssel készülünk, még vadászhatunk szebb darabokat. A folytatásban megtalálja óriásgalériánkat és a boltokkal kapcsolatos véleményünket is.

Az elején mutatunk egy táblázatot, melynek segítségével belőheti, hogy a rendelkezésre álló keretbe melyik üzletek férnek bele. Az ár azonban becsapós, mert sokszor színesebb a választék azokban a boltokban, ahol egy kicsivel többet kell otthagynunk, ha nyakkendőt vagy éppen pizsamát szeretnénk férfi ismerőseinknek. Olyan helyeket választottunk, amelyek egy plázában (vagy Váci utcán, mi ott jártunk) tett körrel letudhatóak, így nem kell órákat töltenie még az üzletek közötti járkálással is.

Üzlet neve Kötött pulóver/kardigán Nyakkendő Zokni (pár)
Pizsama Kesztyű
Mango 17-25 ezer Ft  6 995 - 8 995 Ft  3 595 Ft-tól  11 995 Ft  5 595 Ft-tól
C&A 3 590 Ft-tól  1 990 Ft-tól  590 Ft-tól  3 590 Ft-tól (alsó)  1 995 Ft-tól 
Reserved 8-10 ezer Ft-tól  4 - 6 ezer Ft-tól  700 Ft-tól  ~ 7000 Ft-tól  2 995 Ft-tól 
ZARA 10 ezer Ft-tól  7 595 Ft-tól  1 795 Ft  3 995 Ft (alsó)  5 995 Ft-tól 
H&M 9 ezer Ft-tól  1 990 Ft-tól  995 Ft-tól  3 995 Ft (alsó)  2 995 Ft 

HE by Mango

Első helyszínünk a Mango volt, ahol rögtön kedvünket szegte a férfiruhák szegényes kínálata: kötött felsőből például ezt az egy említésre méltót találtuk és a weboldaluk tanúsága szerint sincs sokkal több. Nyakkendőből kettő darabot találtunk, azt is itt-ott elhelyezve ingeken vagy vállfákon, szerte az üzletben. Pizsamát, kesztyűt és zoknit abszolút nem találtunk, ezeket a webshopból mentettük le. Jó hír, hogy ha az online felületen megtetszik valami, akkor azt díjmentesen kiszállítják az általunk választott üzletbe, de 19 995 forint felett ingyenes a szállítás akár az otthonunkba vagy a munkahelyünkre is.

C&A

Úgy tűnik, rég voltunk a C&A-ban, hiszen a férfirészleg a második emeletre költözött, ez nekünk új információ volt. Emiatt kicsit nehézkes volt megtalálni azt, amit kerestünk, de végül megtaláltuk. Kötött pulóverből nagyon sok színt találtunk és most akciósak is, 3590 forintért már lehet meleg felsőnk - vagy ajándékozhatunk is ennyiért. Itt találtuk a legtöbb fajtájú pizsamanadrágot is, így ha ilyet szeretne, tudja, hol keresse. Nyakkendőkből is jó párat találtunk és kesztyűk is akadtak természetesen.

Reserved

Következő utunk a Reservedbe vezetett, itt azért sokkal pozitívabb volt a fogadtatás, már ami a ruhákat illeti. Ha valaki kesztyűt szeretne jó áron, az mindenképpen itt kezdje a nézelődést, a szövettől a bőrig szinte minden kapható, számos fazonban és méretben. A nyakkendők és pizsamák jól elbújhattak, mert azokat csak a weblapon találtuk meg (képet is talál róluk a galériában). A pulóverek amúgy a C&A-hoz képest drágábbak, amit mi próbáltunk, azért 12990 forintot kértek, a C&A-ban ennyiből háromra is futja. A minőséggel kapcsolatban nem tudunk nyilatkozni, öt perc alatt nem ért sok benyomás, és azt sem tudjuk, hogyan bírják a mosást, mikor kezdenek el fakulni és bolyhosodni.

ZARA

A Zara a kedvenc zoknilelőhelyünk. Ugyan 1 695 forintba kerül egy pár, a leárazásokon általában 495-ért szoktuk megvenni őket. Kötött pulcsikkal ők is készültek, átlagosan 10 ezer forintnál indulnak, de van olyan is, amiért 20 ezer forintot kérnek el. Mindenesetre olcsóbb (és szebb), mint a Mangónál látottak. Kesztyűk és nyakkendők itt is akadnak szép számmal, előbbiek közel 8000, utóbbiak 6000 forinttól indulnak. Úgy tűnik, világegyezmény, hogy a pizsamanadrágokért 4 ezer forint körüli összeget kérnek el, itt is 3995 forintba kerülnek.

H&M

Utolsónak a kedvenc svéd márkánkhoz, a H&M-hez néztünk be. Bár sok kötött pulóvert találni itt is, mi egy különlegesebb darabot próbáltunk fel, hátha valaki ilyenre vágyik. Irtó puha anyagból készült, a bőrrel érintkezve abszolút nem szúr, sőt, mintha kecsketejben fürödnénk. Nyakkendőket, kesztyűket itt is találtunk, előbbiek 2000, utóbbiak 3000 forinttól indulnak, a David Beckham nevéhez fűződő kollekciónak köszönhetően pedig a fehérnemű-részleg ki sem látszik a pizsamákból.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek