Karácsonyi Barbie-kat tervezett a sztárok kedvenc designere

Szokatlan Barbie-baba kollekcióval rukkolt elő az idei karácsonyi szezonra Lady Gaga és Rihanna egyik kedvenc kalaposa, Stephen Jones, aki öt szőke babát alakított át saját stílusában a Mattelnek. A földig érő uszályt, zöld koktélruhát, bordó bársony minit, krampuszfarkat, agancsos fejdíszt, hógömböt vagy piros kristály orrot kapott babák decembertől lesznek kaphatóak 250-400 font közti árakon (ez kb 88 ezer -141 ezer forint), kizárólag a Selfridges üzleteiben – írja Daily Mail.

A tervező - aki készített már kalapot többek között Kate Middletonnak, Kylie Minogue-nak, vagy Mick Jaggernek is – couture ruhába bújtatott ikonikus babáit még fantázianévvel is ellátta; az agancsos, piros korcsolyás baba Toffee Ice, a buborék közé szorult Barbie a Snow Globe nevet kapta, a dögös télapónak öltöztetett baba Santa Baby, a zöld műanyag tölgylevekkel eltakart figura Holly Surprise,  a karácsonyfa ruhát kapott Barbie pedig Christmas Tree lett.

„Barbie a legcsodálatosabb ügyfelem. Besétált a szalonba és öt elbűvölő ruhával távozott onnan. Barbie-nak és nekem hasonló elképzeléseink voltak a tervezésnél, mindketten szeretjük a hagyományokat, de azért rajta tartjuk a szemünket a jövőn is" - viccelt a tervező. "A Toffee Ice Barbie-nál a Mikulás rénszarvasaira, Rudolfra, Prancerésre és Vixenre gondoltam, és olyan ruhát akartam neki, amiben táncolhat is a jégen. A Santa Baby Barbie esetében arra gondoltam, hogy minden Barbie-nak szüksége van egy mesés karácsonyi ruhára, így ehhez a fantasztikus koktélruhához Mikulás sapkát használtam” – beszélt az érdekes feladatról és öt évtizede népszerű játékról Jones.

„Imádjuk az ötletet, ez egy igazán tökéletes ajándék lehet karácsonyra. Valami különlegeset szerettünk volna kínálni a vásárlóinknak, és ez megvalósult. Ezeknek a daraboknak a szépsége részben abban rejlik, hogy ritkaságnak számítanak” – mondta Erin Moscow, a Selfridges szóvivője.

Az 1957-es születésű, a hetvenes években befutott Stephen Jones nem az első elismert tervező, aki újragondolhatja Barbie stílusát, az elmúlt ötven évben megadatott a lehetőség az Alaïa, a Burberry, a Comme des Garçons, a Chanel, a Louis Vuitton, a Prada és a Roksanda Ilincic kreatív designereinek is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek