KARÁCSONY

Luxusajándékok, amiktől az átlagpolgár padlót fog

2013. november 29., péntek 09:02

A karácsonynak ugye nem (csak) a pénzről kellene szólnia, és senkinek nem tanácsoljuk, hogy hitelt vegyen fel azért, hogy valami ütős ajándékot vehessen. Persze ha valakinek dollár- vagy fontmilliók vannak a számláján, nyugodtan szórhatja a pénzét az ünnepekkor is. Van is miből válogatniuk, és itt most nem kizárólag a Neiman Marcus katalógusára gondolunk, ami először 1926-ban jelent meg, és amit persze bárki átlapozhat nyálcsorgatás céljából. A hajtás után megmutatjuk, milyen meglepetéseket adnak majd egymásnak a gazdagok és szépek idén karácsonykor.

Mielőtt kielemeznénk a Neiman Marcus korábban már említett válogatását, jöjjön a Daily Mail luxuslistája. Ők szerényen a Downton Abbey kastélyát formázó ékszeres dobozzal kezdik, amelynek forintba átszámolva 23 millióba kerül. A doboz 10944 darabból áll össze, és Erzsébet királynő unokaöccsének, David Linley-nek cége dobta piacra. És ez csak a felsorolás harmadik legdrágább darabja, a Tiffany 100 millió forintos tiarája, illetve Jaeger-LeCoultre 68,5 millió forintos karórája bőven lekörözi. A 13 darabból álló lista legolcsóbb darabja egyébként a Fendi tüllszoknyája gyerekeknek, mivel ennek csupán 349 font, azaz 125 ezer forint az ára.

A legextravagánsabb ajándék mind közül talán az a kültéri házimozirendszer, amelynek 1,5 millió dollár az értéke. Sokkal olcsóbb, de talán még különlegesebb az a bőrönd, ami tele van a solymászáshoz szükséges kellékekkel. Ez 150 ezer dollárba ( kb. 33 millió forintba) kerül, és még valahonnan madarakat is kell szerezni. Ennél nagyobb kalandra vágyik, akkor eredjen a gyémántok nyomába. A 1,85 millió dolláros Diamond Experience ugyanis nemcsak azzal jár, hogy kap egy nyers gyémántot, hanem megnézheti Namíbiát, ahonnan az származik. Sőt, elutazhat Londonba, ahol a De Beers szakemberei szépen megcsiszolják a drágakövet, majd irány New Yorkba, ahol egy neves ékszerész foglalkozik vele. Vagy sokkal jobban érdekelné egy eredeti Jeff Koons szobor 20 ezer dollárért?

Kész szerencse, hogy a kiszállítás nem kell fizetni, valamint dicséretes az is, hogy a cég minden egyes eladott ajándék után egy összeget jótékonysági célokra ajánl fel. Ki nem találná, hogy melyik alapítvány kapja meg a pénzt. Igen, a Heart of Neiman Marcus Foundation. (A katalógust egyébként itt teljes egészében megtekintheti!)

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta