Lexikon és robotgép helyett ajándékozzon utalványt!

Velvet korábbi, hasonló kérdőíve alapján az ajándékozási listák ötödik helyéig kapaszkodott az ajándékutalvány, és főként a nők, a kisebb jövedelemmel rendelkezők valamint a nagyon fiatalok részesítik előnyben. Minisorozatunkban azoknak igyekszünk segíteni, akik nem szeretnének a célszemély helyett dönteni. Első anyagunk azoknak szól, akik könyvet vagy műszaki cikket szeretnének ajándékozni, de úgy gondolják, jobb, ha az ajándékozandó dönt arról, pontosan mit. 

Könyvmolyoknak itthonról

Ha szívesen szívja magába az új könyvek illatát, akkor az üzletekben is lehet utalványt vásárolni szeretteinek, barátainak, ismerőseinek, de mivel már minden cégnek van internetes boltja is, így online is megrendelheti ezeket. A Shopline, azon belül a Bookline kínálata 2000, 3000, 5000 és 10000 forintos ajándékkártyákból áll, és mivel ezek utánvétes kiszállítására nincs lehetőség, a rendeléskor bankkártyával kell rendezni a számlát. Minden kártyán szerepel az érvényességi határidő, és a rajta található összeget egy kóddal lehet felhasználni. A e-utalvány megjelenését természetesen megválaszthatja a megrendelő és személyes üzenetet is írhat hozzá, sőt, ki is nyomtathatja azt. 

shoplin uti

A Libri ajándékkártyáját bármilyen összeggel feltöltheti, és az a feltöltés dátumától számított 12 hónapig érvényes. Ugyan az összeget a megrendelő választhatja meg, a design adott, amihez összesen öt háttérkép közül választhat. Az Alexandránál nincs ilyen sok lehetőség, minden utalvány ugyanúgy néz ki, és 500, 1000, 2000, valamint 5000 forintos címleteket lehet kapni. Ha az interneten rendeli meg, állítólag már egy nap alatt megérkezik, és a kiállítás dátumától számított 1 évig érvényes.

Könyvmolyoknak külföldről

Ha a célszemély inkább külföldi oldalakról rendelne szívesen, akkor sem kell kétségbeesni. Az Amazon és a Barnes and Noble oldalán is vásárolhat utalványokat. Az Amazonnál az oldal által kínált képek helyett akár saját fotót is fel lehet tölteni, amitől persze még személyesebb lehet az ajándék, ráadásul üzenetet is mellékelhet hozzá. Az utalvány értékét a felhasználó is beállíthatja, de a legördülő menüből is választhat  25 dollártól egészen 500 dollárig. Azt is meg lehet adni, hogy otthon nyomtatja ki a kártyát, e-mailben küldi el, esetleg Facebookon keresztül. És ezt még lehet fokozni, a parasztvakítás jegyében ugyanis videós és animált kártyát is lehet küldeni, sőt, ajándékdobozok közül is válogathat. Az oldal ugye nemcsak a könyvekről szól, és adott cégek utalványait is meg lehet rendelni itt. 

amazon gk

Akárcsak az Amazonnál, a Barnes and Noble-nál is minden különleges alkalomra vannak külön utalványok, a karácsony sem kivétel, és persze itt is személyessé lehet tenni ezeket, igaz, ez 4,50 dollár pluszköltséget jelent. Az utalványok alsó összeghatára itt egyébként 10 dollár, a felső pedig 350 dollár, és bár egyszerre több ugyanolyan ajándékkártyát is rendelhet ugyanannak a személynek, de az 1000 dollárt nem haladhatja meg így sem. Sebaj, legalább mellékelhet egy 250 karakterből álló szívhez szóló üzenetet. A leírás szerint az utalványok egyébként korlátlan ideig felhasználhatóak, nincs járulékos költség, és elektronikus úton is kézbesíthetőek. 

2000004062026 p0 v1 s600

Robotgép helyett

Az elektronikai cikkek is szépen fogynak karácsonykor, van, aki még hitelt is vesz fel, hogy megszerezze az áhított darabot. Ha ön szívesen hozzájárulna ahhoz, hogy a vásárlás anyagilag ne legyen olyan megterhelő vagy nem bízik abban, hogy elboldogul a műszaki leírásokkal, akkor nem kell mást tennie, vegyen utalványt ajándékba.

A Media Markt 5000 Ft, 10000 Ft és 20000 Ft értékű, valamint "érték nélküli" (szabadon meghatározott összeggel felölthető) kártyái elektromos háztartási készülékek, valamint információ- és híradástechnikai készülékek, valamint ezek kiegészítői, tartozékai, bútorok, világítási eszközök, valamint kulturális, szabadidős cikkek megvásárlásakor válthatóak be - olvasható a hivatalos leírásban. Az utalvány egyébként újra feltölthető, és internetes rendeléskor is fizethet vele, amennyiben van rajta kód. Ha nem határozott összegű kártyát vásárol, akkor azt minimum 1000 forinttal, maximum 500000 forinttal töltheti fel, és egy utalvány az utolsó használatától számított 5 évig érvényes.

A 220volt.hu oldalán ugyan nem láttuk, hogy van-e saját ajándékkártyájuk, de elfogadják a Sodexo, Ticket Service, Ticket Compliments utalványait, valamint a Westendben lévő üzletükben a bevásárlóközpont saját vásárlási utalványát is. Ez utóbbit az információs pontoknál lehet megvásárolni 2000, 5000 és 10000 Ft értékben

ajandekkartya

Ha nem biztos abban, hogy az ajándékozott mindenképpen műszaki cikkre vágyik, akkor az Extreme Digital ajándékutalványát is ajánlhatjuk, mivel az ő internetes boltjukban könyveket, játékokat és baba-mama termékeket is lehet kapni. A kártyákat állítólag 10000 forinttól 200000 forintig lehet feltölteni, és az adott összeget bármelyik üzletben, illetve a webáruházban lehet levásárolni. A kártya a feltöltés időpontjától számított 12 hónapig (365 napig) érvényes.

Mázlija van, ha a célszemély rajong az Apple termékeiért, ugyanis neki logóval ellátott ajándékkártyával kedveskedhet. Az utalványokat, amelyeket az Apple Online Store áruházban és az Apple-üzletekben használhat fel, a cég magyar honlapján rendelheti meg. A kártyát minimum 2500, maximum 500000 forinttal lehet feltölteni. Ez egészen szép summa, de a szerencsés személy már vehet belőle egy 21,5 hüvelykes iMac-et.

EGC-confetti-pink.png
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek