Vegyen stílust karácsonyra!

Sokak számára elképzelhetetlen, de egy csomó ember boldogan olvas olyan lakásokról, házakról amilyen neki sosem lesz. Ezért is lehet számára jó ajándék a lakberendezéssel, építészettel vagy belsőépítészettel foglalkozó újság előfizetése. Szerencsére ma már simán házhoz lehet rendelni a külföldi lapokat is, így nem probléma ha a kedves kedvenc lapját a világ túlfelén adták ki, maximum sokba kerül az előfizetés.

Hazai kínálat

l
l

A Lakáskultúra egy évre 2940 Ft-ba kerül. Ezért a pénzért néha közhelyesebb, néha érdekesebb tartalmat kapunk, olyan háziasszony szinten. Azoknak ajánlott, akiket a lakberendezésen kívül a főzés és a csináld magad dolgok is érdekelnek. Extraként némi külföldi kitekintőt és építészi továbbképzést is kaphatunk.

Az Octogon egész más tészta, ez bizony tömény építészet. Nem csak az építészet témakörét járja körül, a várostervezéssel, a zöld építészettel és a tágabban értelmezett dizájnnal is foglalkozik. Azoknak lehet ez jó ajándék, akiket minden érdekel, ami az építészettel kapcsolatos, beleértve a történelmi hátteret, és a most születő tereket. 10 számot 12.325 Ft-ért rendelhetünk meg, de vannak mindenféle kedvezmények is.

Az Európai házak című lap évente négyszer jelenik meg. Az egyik részében európai házakat mutat be kívülről és belülről, míg a második részében a technikával foglalkozik, főleg az építészet oldaláról megközelítve. Bemutatja a jó és rossz példákat egyaránt. Emellett egy hosszabb építészinterjút is olvashatnak, illetve középületekkel is foglalkoznak. Egy évre 2600 Ft-ért lehet előfizetni. 

16

Az Első Kislakás című újságról szerintem viszonylag kevesen hallottak. Nem hiszik el, az első otthonról, a kicsi lakások praktikus berendezéséről szól. A lapban arra is választ kaphatunk, hogy lehet tágas egy picurka lakás, illetve, hogy lehet olcsón felújítani. Sajnos a kiadvány csak időszakos, viszont mindössze 395 forintba kerül.

Ellentétben az Otthon már nagyobb terekkel, drágább megoldásokkal és számos csináld magad ötlettel bombázza az olvasóit, az inspirációkról nem is beszélve. Alapvetően azokat szólítja meg, akik rendszeresen felújítják az otthonukat, van kedvük ahhoz, hogy mindig másmilyen legyen a fal, vagy új bútorokat vásárolnak időről időre. A lapot akár digitálisan is elő lehet fizetni (ilyenkor a számítógépen vagy a tableten lehet nézegetni az újságot) előfizetve 400 Ft egy szám.

És itt is van a Szép házak, mely nem meglepő módon a házban élőket, vagy az iránt vágyakozókat szólítja meg. A lapban jó sok szép házat lehet látni, a tulajdonosok mesélik el, hogyan és mint épült meg a ház, melyek legtöbbször vagy hegyen vagy valami jó fekvésű telken várják, hogy jöjjön a kertész. A kéthavonta megjelenő újság 2370 Ft-ba kerül egy évre, vagy megvásárolható lapszámonként is.

A Mi Otthonunk - igen, még mindig nincs vége a magyar újságpiac bemutatásának - egy évben 10 számot dob piacra. Az előfizetés egy évre 3950 Ft-ért, és ők az egyetlenek, akik online letölthető utalványt is kínálnak a lap mellé. A Mi otthonunk szinte mindent lefed, ami a lakással, otthonnal kapcsolatos, a kerttől a dizájnig, és a csináld magad tárgyakig. Ezek egy része online is elérhető, de persze a lapban sokkal többet lehet találni.

14919 0

A Polgári otthon címe kissé megtévesztő, valójában nem csak biedermeier bútorokat, és szecessziós nippeket bámulhatunk benne. Megmutatnak benne egy nagypolgári bécsi lakást, melyet nyálcsorgatóan újítottak fel, vannak benne fiatalos tippek két fiatal lakberendezőtől, és még arra is kapunk ötleteket, hogyan lopjuk be a lakásba a neonszíneket. A digitális előfizetés egy évre 1400 FT, de persze print verzió is elérhető.

Aki unja a hazai felhozatalt, az 68 féle külföldi lapból választhat a Hungaropressnél. A főleg angol, német, francia, olasz és spanyol nyelvű újságokra lehet előfizetni, ráadásul most mindegyikre 10 százalék kedvezmény van. Az ELLE Decor főleg életérzést közvetít, a havi lap 24000 Ft házhozszállítással, de van digitális változat is, amit egy hónapig tesztelhetünk ingyen. Sajnos csak Apple termékekre elérhető (iphone, ipad, ipod touch), viszont egy évre csak 20 dollár az ára.

Akit a konyhák érdekelnek, az választhatja a Beautiful Kitchenst, akit a vidék érintett meg (persze angol vidékre gondoljunk) az több lapra is lecsaphat, mint a Country Homes, a Country's Best Cabins vagy németül a Stillvoll Leben.Érdemes megnézni, létezik -e a külföldi lapokból digitális változat, ugyanis sokat lehet spórolni vele, már ha a megajándékozottnak van olyan eszköze, amin meg tudja nézni.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek