KARÁCSONY

Tuti ajándék fél óra alatt

2013. december 2., hétfő 19:14

A világ egyik legegyszerűbb ajándéka egy cuki, megható, vagy csak szép emlékeket idéző fotó, főleg ha egy jó keretet is találunk hozzá. Ez lehet akár otthoni darab, akár párszáz forintos alap képkeret, lehet műanyag vagy fa, vagy akár fém is, de a nagyi szép régi keretét nem érdemes befogni a célra: teljesen mindegy ugyanis, milyen a keret maga, nem fog látszani belőle semmi.  Az egészhez csak aranyfüst és ragasztó kell, meg persze egy jó fénykép.

Mi kell hozzá?

Aranyfüst fólia vagy pehely

Ragasztó

Képkeret

 A kivitelezés mindössze fél óra, a nagy része várakozás. A kívánt tárgyat kenjük le ragasztóval (ez pont olyan mint a dekupázsragasztó, csak lassabban szárad), és várjunk addig míg átlátszó nem lesz. Ha ez kész, akkor egyszerűen, kézzel vagy ecsettel nyomkodjuk a ragasztóba az aranyfüstöt. A dolog azért roppant jó, mert nem kell hozzá pontosnak lenni, ügyeskedni, számolni, mérni, csak nyomkodni.

A füstfólia pehely 800-1000 Ft körül kapható, a hozzá passzoló ragasztó 600 Ft. Bár látszólag a fólia viszonylag kevés, de ez megtévesztő, egy képkeretnyi használatot észre sem venni rajta. Mi a Pentart termékeit vettük, mert ezek a legelterjedtebbek. A maradék fóliával fel lehet dobni a régi karácsonyfa díszeket, vagy akár az adventi gyertyákat is.

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta