A 9 leghaszontalanabb konyhai hülyeség

Leginkább ünnepekkor tolulnak az ilyen és effajta, semmire nem jó kütyük a lakásba, hogy utána ott porosodjanak valamelyik polcon, fiókban, esetleg továbbajándékozásra várnak, vagy egyszerűen a kukában végzik, a csomagbontáskor kínos mosoly mellett „a fogak között kipréselt köszönöm” után. Sokan úgy gondolják, vicces ilyen haszontalan dolgokat ajándékba adni. Most lerántjuk erről a mítoszról a leplet: nem, egyáltalán nem jópofa bárkit is meglepni az alább látható porfogókkal. Nyilván a lista még simán bővíthető – ígérjük, nem állunk le ennyivel! 

Most a konyhában abszolút nélkülözhető kacatokat mutatjuk be, a lista hosszú, viszont néha lehet vihogni!

Kiviszállító doboz

A világhálón bukkantunk erre az abszolút pompás darabra: a Tchibo kiviszállító dobozára. Mindössze 795 forintba kerül (kedvezménnyel), és minden megvan benne, ami kivievéshez kell – legalábbis a finnyáskodó kivievőknek: kanál és irtó ravaszul pengévé alakított nyele, ami késként használható (a késre meg egy kis védőtok húzható, hogy véletlenül se sértse meg magát vele, ha fogantyúként szuperál). Ja, meg persze ott van a doboz is, ami egyébként tényleg csak arra jó, hogy egy egész szem kivit hordozzon benne, mert ha már kettévágta, biztosan nem fér el benne, hacsak nem mindkét felét megtölti a két gyümölcsféllel, de a kis szerkentyűt elnézve, elég labilis lehet, így a kivi megevése is kétséges mindenféle akrobatamozdulat nélkül. (Nagy kár, hogy csak egyetlen, a bemutatott színben kapható.)

kiwi

Tojástartó emlékeztetővel

Az egyik nagy kedvencünk a majd’ 70 amerikai dollárba (15 600 forintba!!) kerülő csodakütyü, a tojástartó emlékeztető funkcióval. Nos igen, egy kicsit bizarr a dolog, és nem mellékesen totál fölösleges is. Ez a kacat ugyanis arra jó, hogy bárhol emlékeztesse a szerencsétlen, feledékeny agyhalottat, hogy „Hahóó!!, ma ettél két tojást, tehát a 14-ből már csak 12 van. Nem árt, ha a következő vásárlás alkalmával figyelsz erre is!” Szerencsére egy alkalmazás segítségével simán a legtöbb okostelefonhoz csatlakoztathatja a tojástartót, így mindig képben lehet, hogy hány tojás van otthon, és mikor jár le a szavatosságuk. Hát nem fantasztikus?! Ráadásul, ha megfelelőképpen – mindig azonos végén – pótolja a hiányt, még azt is láthatja, hogy mely tojások a régebbiek, hogy előbb azokat vegye elő (csak ilyenkor mindegyik megmaradtat arrébb kell tenni – kitöltendő a megürült helyet).

tojas

Mi volt a leghaszontalanabb dolog amit ön valaha kapott?

 Írja meg nekünk a Facebookon!

A leggusztustalanabb konyhai kütyü

Az egyik legrémesebb konyhai kütyü, amit valaha láttunk, a konyhaszekrényre rakható, öntapadó, paca formájú akasztó. Elég gusztustalan, ahogyan az egyébként csurgó vérnek, jobb esetben ragadós lekvárnak kinéző háromágú akasztó ott figyel a konyhaszekrény ajtaján. És hogy ezért még pénzt is kell adni?! Őrület! Ez a csoda 11,78 angol font, ami 4200 forint.

paca

Cellás bögre

Szintén a leghaszontalanabb kategóriába sorolnánk azt a bögrét, amelyik leginkább egy mobiltelefon akkumulátor töltöttségjelzőjéhez hasonlít, ugyanis a bögrében lévő folyadék mennyisége szerint változtatja a jelzőcellák számát. Gondolom arra az esetre tervezték, ha nem lennénk képesek a bögrébe pillantva megállapítani, mennyi van még benne.

Egy hasznos alkalmazást azért el tudok képzelni: Ha egy tévéműsorban a talk show vezetője például ilyen bögréből szürcsöli a teát, otthon a karosszékben fogadásokat lehet kötni, hogy mikor fogy el. A végkifejlett iránt érzett izgalmat fokozhatja, hogy a néző időközben végig képben van… Ez sem mondható olcsónak, 16,5 fontba (5900 forintba) kerül.

bogre

Egérlak a sajtszeletelő deszkában

Csaknem 30 amerikai dollár (6650 forint) annak a sajtszeletelő deszkának az ára, ami nemhogy rosszul néz ki, de még gyomorforgató is. Az egész alapkoncepció, hogy egy szürke egér lyukat vág? a deszkába, egészen hátborzongató. Mi biztosan nem szívesen szeletelnénk ezen sajtot. Talán kollégiumba, kajalopós munkahelyekre tudnánk elképzelni, oda viszont biztos nem elég hatásos. ilyen esetekben inkább ezt a penészmintásra gyártott védőzacskót érdemes bevetni.

sajtdeszka

Mosogatószivacs kontra sajt

És akkor, ha már egér és sajt, a következő sajtnak imitált mosogatószivacs is elég kísérteties. Bár a sajtokkal amúgy semmi bajunk nincs, erről a szivacsról mégis csupa nagyon kellemetlen asszociáció ugrott be, egyik gondolattal sem szívesen élnénk együtt minden nap. Ráadásul 7 euró, azaz 2085 kemény magyar forintocska.

sajtszivacs

Kukoricavajazó

Valószínű, a lusta amerikai nép örömére találták ki a szintén meglehetősen fölösleges kütyüt, a kukorica vajazót, aminek birtokában feleslegessé válik a kés (má’, ha vajat akar kenni). Ez az a dolog amit könnyen megvesz, mert olyan jópofa, és aztán soha többet nem veszi elő a konyhaszekrényből. Legalább nem drága: 4,4 amerikai dollár, alig ezer forint. Itt viszont nem árt megemlíteni, hogy egy másik fölöttébb elmebeteg találmány is létezik, a rozsdamentes acélpengével ellátott vajszeletelő – jóval drágábban: 13,23 amerikai dollárért (2930 forint). De, hogy egy kicsit feldobjuk, ha megveszi mind a kettőt, akciós áron megkaphatja e csodás remekeket.

kukoricavajazo

Avokádószeletelő

A legkevésbé sem fogja elővenni ezt a felettébb felesleges avokádószeletelőt a fiókból, szóval ne is gondolkozzon el rajta, hogy megvegye-e. Persze, ajándékba tök mutatós, és még csak nem is drága: csupán 3 amerikai dollár (665 forint).

avocado

Banán alakú edényfogó

A legkevésbé sem praktikus ez a banánfogó, amit arra terveztek, hogy a hosszú nyelű, forró edényeket lehessen vele kényelmesen megfogni anélkül, hogy megégetné a kezét. Na már most, ha már valaha is használt ilyen serpenyőt, tudhatja, hogy a tervezése és a készítése következtében egyáltalán nem melegszik meg a nyél, így a banánfogóra sincsen semmi szükség. Ahhoz viszont, hogy nyeletlen tepsit kezeljen vele, elég kis felületet fog át, így a nehezebb tepsi könnyen kiborulhat, komoly bosszúságot okozva. Jópofának nem jópofa, szépnek sem szép, és még csak nem is olcsó – a semmiért: 11,67 amerikai dollár (2583 forint).

banan

Ön szerint melyik a leghaszontalanabb kütyü?

Amennyiben azon agyal, hogy mit vegyen ajándékba szeretteinek, barátainak karácsonyra (és bizony az utolsó pillanatban van, vagy talán már el is késett), a felsoroltak közül bármelyiket ajánljuk, ha – gonosz módon – csak bosszúságot akar okozni. Ha viszont jót akar, célszerű ezeket a förmedvényeket jó messze elkerülni. Vagy van olyan rokona, ismerőse, aki örülne bármelyiknek is?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek