Hat alkalmazás, ami megkönnyíti a karácsonyi bevásárlást

Karácsony tájékán mindenki eszeveszett vásárlásba kezd, ami azt is jelenti, hogy a bevásárlóközpontok átváltoznak frusztrált embertömegből álló csatatérré. Ha meg akarja óvni magát attól, hogy napokat kelljen ilyen közegben a tökéletes ajándék után kutatnia, akkor jó lenne előre kitalálnia, hogy hová is érdemes benézni, illetve honnan kéne rendelni. Lássuk, melyek azok az ingyenes mobil alkalmazások (androidos és IPhone-os), amelyek segítségére lehetnek a karácsonyi bevásárlásban!

Akciós katalógusok (Android)

Amennyiben szeretné tudni, hogy hol, milyen akciók vannak, akkor ezzel az alkalmazással megnézheti az adott boltok katalógusait. A lista folyamatosan frissül, ami azt jelenti, hogy mindig a jelenlegi akciókat követheti nyomon, tehát amik lejártak, azokat nem fogja megjeleníteni. Így nem kell folyton a dátumokat lesni, tehát nem is tud összezavarodni. Sajnos még van rajta fejlesztenivaló, és jó lenne, ha több üzletet is belevennének, de még így is szemezgethet többek között a Deichmann, az Obi, az Aldi, a Müller és a Jysk kínálatából. Hasonló alkalmazást iPhone-ra itt találhat. 

eBay (Android és iOS)

Ha online vásárlás, akkor sokak szerint az eBay a legjobb, így nem is volt kérdéses, hogy kiadják ennek mobilos változatát is. És milyen jól tették, hiszen ugyanolyan jól áttekinthető, mint a netes formája! Könnyen nyomon lehet követni rajta a megrendeléseket, küldhet visszajelzéseket, és a képeket is jó nagy méretben megtekintheti, így nem kell nagyítóval nézegetnie a kínálatot. A rendelés szinte gyerekjáték, ráadásul még a PayPal-t is jól és gyorsan kezeli. Egyetlen hátránya, hogy nem magyar nyelvű, de alap angol tudással könnyen használható.

Olcsóbbat (Android és iOS)

A karácsony anyagi szempontból a legtöbb ember számára kész csőd, ezért érthető, hogy mindenki kutatja, hogy az elképzelt ajándékokat hol tudja a lehető legjobb áron beszerezni. Erre fejlesztették ki az Olcsóbbat applikációt, ahol több száz hazai online shop termékei közt lehet válogatni. Az alkalmazást kiegészítették vonalkód leolvasó funkcióval is, amelynek segítségével meg lehet tudni, hogy a kiszemelt árut hol lehet a legjobb áron beszerezni. Összességében nagyszerű, kiemelkedő spórolós app, aminek nagy hasznát lehet venni a karácsonyi vásárlások idején.

Árukereső (Android és iOS

Ha már az Olcsóbbat felkerült a listára, ne feledkezzünk meg hasonló előnyökkel szolgáló Árukeresőről sem, ami több mint 1200 bolt kínálatát foglalja magában. Lényegében ugyanazt tudja, mint az előző, így nehéz eldönteni, melyik a jobb. Ha már nagyon állást kéne foglalnunk, akkor inkább erre szavazunk, mivel valamennyivel átláthatóbb és gyorsabb.

Vatera (Android és iOS)

A kedvelt magyar licitálós oldal mobilos verziója szinte semmiben sem tér el az eredetitől. Külön jó, hogy a legtöbb alkalmazással szemben nem szükséges hozzá regisztráció, így nem kell hosszú-hosszú időt pötyögni az apró billentyűzeten, hanem egyből belevetheti magát a keresgélésbe. Ráadásul, ha a hangalapú keresőt használja, akkor a kulcsszavakat sem kell beírnia, hanem elég, ha csak érthetően elmondja a telefonjának. Az egész rendszer nagyszerűen áttekinthető és kezelhető, tehát akár munkába menet, a dugóban is elintézheti a vásárlásait. És ha úgy érzi, túl sokat költött, akkor pár gombnyomással gyorsan eladásra is kínálhatja megunt dolgait, így lehet, hogy a karácsonyi kiadásait vissza is szerezheti.

Xmas Organizer (Android)

Bár maga az alkalmazás angol nyelvű, de ha tudja, melyik menüpont mit jelent, akkor nem lehet problémája a használatával. Ez lényegében egy bevásárlólista, hiszen bárkivel előfordulhat, hogy a kis papírfecnire írt ajándéklista otthon marad, így érdemesebb lehet a mobilon tárolni az ötleteket. A Xmas Organizer nevű aranyos grafikájú app segítségével feljegyezheti telefonjára, hogy kinek milyen ajándékot szánt, illetve hogy azok közül miket vett vagy rendelt már meg. Természetesen az anyagiakat is nyomon követheti: adja meg, összesen mennyit szán a karácsonyi ajándékokra és hogy mennyiért tudott beszerezni egy-egy dolgot, így láthatja, hogy mennyi pénze maradt még a vásárolgatásra. Természetesen pluszban vissza is számol karácsonyig, hogy érezze az idő szorítását. (Ha iPhone-ea szeretne ilyen alkalmazást, kattintson ide vagy ide!)

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek