6 stílus karácsonyfadíszítéshez

Karácsonykor a lakás fő dísze a karácsonyfa, és akik nem állandó díszkészlettel dolgoznak, azoknál évről évre felvetődik a kérdés, idén milyen stílusban pompázzon. Segítünk, hogy mik közül válogathat!

Fehér karácsony

Most kivételesen nem arra gondolunk, lesz-e hó 24-én, hanem magára a karácsonyfára. Ugyanis az elmúlt években óriási divat nemcsak a fehér karácsonyfadísz, de maga a fehérszínű fenyő is. Persze ekkor kizárólag műfenyőben lehet gondolkodni, ám ha stílusosan és ízlésesen díszíti fel, akkor még jól is elsülhet a dolog. Amennyiben kizárólag igazi fát tud elképzelni az otthonában, akkor is lehet divatos, hiszen az is szépen néz ki, ha a zöld fenyőt csakis fehér díszekkel csinosítja. Ha ügyesen kombinálja a havas hatású gömböket, csillagokat, valamint némi fehér tollat és ezüstös színű gyöngyöket, akkor igazán egyedi megjelenést kölcsönözhet a karácsonyfájának.

Gyerekbarát

Ha van kisgyerek a családban, biztos, hogy jobban fog örülni egy vidám és játékos megjelenésű karácsonyfának, mint egy modern dizájnremeknek. Ezért, ha az ő kedvében szeretne járni, aggasson fel az ágakra állat-, és angyalfigurás díszeket, piros-fehér csíkos sétapálca-nyalókákat, színes szaloncukrokat, vagy bármit, amihez kedve van. A lényeg, hogy vidám és meseszerű legyen, így ha ránéz a fára, akkor valahol ön is gyereknek érezheti magát.

Egyszínű

Aki a letisztultság híve, nagy valószínűséggel évről évre egyszínű karácsonyfát álmodik meg magának. Sokan túlságosan is unalmasnak tartják, ha csak piros vagy csak arany díszeket raknak fel, de ne higgye, hogy ezt nem lehet feldobni! Hogy hogyan? Egyrészt érdemes a fához (és a lakás berendezéséhez) igazítani a színeket, remekül mutathat például, ha egy fehér műfenyőn egyetlen szín van, és ennek nem is kell okvetlenül klasszikus "karácsonyi" színnek lennie. Nyugodtan szakadjon le a piros-zöld-arany színvariációkról, próbálja ki például türkizzel, ezüsttel, vagy akár sárgával. Másrészt pedig egy-egy színnek megannyi árnyalata van, ezeket is lehet egymással kombinálni, így nem válik túlságosan egyhangúvá a díszítés.

DIY karácsonyfa

Amíg az ember kisgyerek, már hetekkel karácsony előtt nagy lelkesen készíti a fára a díszeket. Ez felnőttként sokaknál elmarad, pedig így nem csak egyedivé teheti a karácsonyfáját, hanem remek családi program is lehet a közös készülődés. Ha valakinek hirtelen nem jut eszébe semmi, vagy nem tudja, hogy álljon neki, az interneten rengeteg ötletet találni a DIY (Do It Yourself, csináld magad) díszeket illetően, de ha bennünket olvas, nemsokára mi is mutatunk hat, egészen kétbalkéz-biztos tippet. Ha pedig elég kreativitást érez magában, szintén érdemes körülnézni a neten, mert nem csak a kiegészítőket, de magát a fát is elkészítheti.

Giccsparádé

Ki mondta, hogy egy karácsonyfának kúlnak és ízlésesnek kell lennie? Ha ön is televan egymáshoz nem illő, de kedves emlékeket jelentő régi díszekkel, vagy egyszerűen csak legszívesebben a karácsony összes csicsáját felpakolná a fára a színes gömböktől az angyalhajon, gyöngyökön, szaloncukron és csillagszórón át a csengettyűkig és ledes fényfüzérig, akkor bátran tegye! A karácsony az az időszak, amikor mindenki szabadon kiélheti giccsimádatát, hajrá!

Minimál

Az előbbi ellentétje, amikor valaki ódzkodik a karácsony mérhetetlenül szentimentális kellékeitől. Ők sokszor fel sem díszítik a lakást, és karácsonyfát is csak a tisztesség (esetleg a gyerekek) kedvéért állítanak. Ha önnek ez a vonzóbb vonulat, elég, ha egy egészen kicsi fára felrak egy-két színes gömböt. Ha jól választja meg díszeket és a színeket, ez is tud nagyon jól is mutatni, és nem hagy hiányérzetet. Főleg akkor érdemes ezt a vonalat követni, ha az egész lakása minimál stílusban van berendezve.

Oszd meg másokkal is!
Mustra