KARÁCSONY

Félmillió égő elég a karácsonyi világrekordhoz

2013. november 29., péntek 18:44

Magyarországon is egyre elterjedtebb, hogy a házakat mindenféle világító dísszel aggatják tele karácsonykor. Persze van még hova fejlődni, vegyük csak az ausztrál David Richards példáját. A canberrai férfi családja házát félmillió égővel díszítette fel az ünnepek közeledtével, és ezzel világrekorder lett.

A háromgyermekes Richards két évvel ezelőtt is próbálkozott hasonlóval, igaz, akkor csak 331038 égőre futotta, és tavaly egy amerikai család el is happolta előle a címet 346283 égővel. A Richards család úgy döntött, idén visszakövetelik a trónt, és sikerrel is jártak, a napokban ugyanis a Guinness Rekordok Könyvének stábja ismét nekik ítélte a győzelmet – írja a Daily Mail. Ehhez nem volt szükség másra, csak közel 50 kilométernyi vezetékre és 502165 égőre.

A világítást egy hónap alatt szerelte fel a családfő. Szerencséjükre a helyi áramszolgáltató hajlandó fedezni a fogyasztást, ami egy hónapra közel félmillió forintnyi összeget jelentene, és a rekordhoz nem kellett egyenként megszámolni az égőket, mert a számlák, szállítólevelek segítségével állapították meg, hogy pontosan mennyit is használtak. David Richards a 2011-es rekord után egyébként kijelentette, hogy soha többet nem próbálkozik ilyesmivel, de mégsem bír magával, és most már annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy folytatja.

„Mindig is nagyon szerettem a karácsonyt. A díszkivilágításnak köszönhetően a közösség tagjai sokkal jobban megismerhetik egymást”- vélekedik az apa. Bár sok környékbeli azért, hogy megnézze a díszkivilágítást, vannak, akiknek kifejezetten nem tetszik a felhajtás, és egyesek 2011 óta nem beszéltek a családdal. Szerintük persze a többség odavan a látványért. És valóban, emberek százai zarándokoltak már el a házhoz, és sokan a Youtube-ra is feltöltötték a helyszínen készült videóikat.

Mit szólna, ha szomszédja hasonlóra vállalkozna?

  • 175
    Mindenben támogatnám.
  • 190
    Csendben tűrném.
  • 91
    Nem állnék vele szóba soha többet.

Az egész hercehurca természetesen az esztétikai élményen túl egyéb jó célokat is szolgál, két évvel ezelőtt, amikor 70 ezren nézték meg a fényárban úszó családi otthont, majdnem 16 millió forintnak megfelelő összeget sikerült összegyűjteni. Richards reméli, hogy idén 20 millió forintnak megfelelő összeg folyik majd be a felhajtásból. Az összeget beteg gyerekeket segítő alapítványok kapják majd meg. „Sok olyan családon tudunk segíteni, akiknek rengeteg fájdalom jutott osztályrészül. Emiatt igenis megéri. Olyan, mintha minden nap egy óriási buli lenne a felhajtónkon” - tette hozzá a férfi.

Az már csak hab a tortán, hogy felesége unokatestévérének a hétvégén volt az esküvője, és a díszkivilágítás ezt az eseményt is különlegesebbé tette. A helyi látványosságot egyébként december huszonhatodikáig tekinhetik meg az érdeklődök. A család este fél nyolc és és fél tizenegy között várja a látogaókat, kivéve az ünnepeket megelőző napokban, mert akkor éjfélig világít és zenél majd a ház a kedvükért. 

Ne maradj le semmiről!

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 6 híres első kép a természettudomány világából

A tornádóról egészen odáig a legtöbben azt hitték, csak valami babonás mendemonda, ami nem is létezik. Híres első képek.

SCHRÖDINGER Közeli vagy távoli jövő a fejátültetés?

A sajtóban néha elő-előbukkan egy hangzatos főcím, néha olyan is, amely 2017 végére már komplett fejátültetést is sugall. Mennyi igazság lehet ezekben? Hol tart a tudomány jelenleg?

HEALTH A legjobb módszer, ha leszoknál a dohányzásra

A leszokás sikerrátája "natúrban" csak 5-7 százalék. Ha viszont felkészülten állsz neki, ezt 50-70 százalékra növelheted. Leszokás lépésről, lépésre.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta