Menő vagy ciki ajándékutalványt tenni a fa alá?

Vérlázító a gondolat, hogy ajándékutalvány kerüljön a fa alá, vagy pont ellenkezőleg, a legnagyszerűbb találmányról van szó?

Hiába van még közel két hetünk az év legnagyobb felhajtásával övezett ünnepéhez, nyilván nem vagyok egyedül azzal a problémámmal, hogy van olyan megajándékozandó szerettem, akit, hiába töprengek, nem tudom, mivel lepjek meg. Erre lehet megoldás az ajándékutalvány, ami hazánkban is egyre inkább elterjedőben van, legyen szó elektromos termékeket forgalmazó üzletláncról, ruhaboltról, könyvesboltláncról, lakberendezési áruházról vagy apró butikról.

Ezek után nem meglepő, felvillant bennem a gondolat, mi lenne, ha idén kevesebbet kockáztatnék, és kihagynám az ismert jelmondatot: "jaj, minek költöttél erre annyit!".

Mert persze azért én se fogalom nélkül vásárolok, de volt már precedens arra, hogy nem olyan tárgyat választottam, ami kitörő sikert aratott volna. Gondolok például a szuper funkciókkal ellátott lábáztatóra, ami számomra tökéletes találatnak tűnt, egész addig, míg meg nem láttam a megajándékozott arcát.

Így most körbenéztem, és próbáltam kideríteni, milyen ajándékutalványt is válasszak. Mert, bár kiváló menekülési útvonalnak tűnik, ennél a megoldásnál sem árt odafigyelni, még itt is rengeteg buktató van elrejtve.

1. Milyen üzletet válasszak? Fehérneműboltot vagy édességüzletet? A szeretteinkre amúgy is illik odafigyelni, de különösen ilyenkor, mert jó tájékozódási módszer, ha megfigyeljük, mi az a hely, amit a célszemély sokszor emleget.

2. Az sem mindegy, hogy hol lehet a kártyát felhasználni. Hiszen a vidéki rokon nem biztos, hogy örülne, ha egy pesti wellness csomag kedvéért még utaznia is kell. Vagyis érdemes nagyobb üzletláncnál vásárolni, vagy a szerettünk környezetében található helyet keresni.

3. Milyen típusú legyen az üzlet? Ha nincs különösebben nagy kedvenc, akkor érdemes olyan helyen keresgélni, ahol biztosan tud olyan dolgot választani, amire tényleg szüksége van. Mert néha többre megy egy nő egy remek és praktikus fazékkal, mint egy antik vázával.

Menő vagy ciki ajándékkártyát adni?

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy rajtam kívül nem sokan választanák ezt az ajándékkozási formát. A C&A sajtóosztályán a Dívány megkeresésére elmondták, hazánkban korántsem olyan népszerű ez az ajándékozási forma, mint például Nyugat-Európában, ahol ennek a módszernek már komoly hagyománya van. Fehérné Debrődi Nórától azt is megtudtuk, hogy az ünnepek előtti időszak alatt fogy a legtöbb a kártyákból. Azonban arra a kérdésre, hogy átlagosan milyen összegekkel töltik fel a kártyákkat, nem tudott pontos adatokkal szolgálni.

Önök szerint vérlázító a gondolat, hogy ajándékutalvány kerüljön a fa alá, vagy pont ellenkezőleg, a legnagyszerűbb találmányról van szó? Ön milyen összegű kártyát adna szeretteinek? Írják meg véleményüket kommentjeikben!

Oszd meg másokkal is!
Mustra