KARÁCSONY

Menő vagy ciki ajándékutalványt tenni a fa alá?

2011. december 19., hétfő 09:15

Vérlázító a gondolat, hogy ajándékutalvány kerüljön a fa alá, vagy pont ellenkezőleg, a legnagyszerűbb találmányról van szó?

Hiába van még közel két hetünk az év legnagyobb felhajtásával övezett ünnepéhez, nyilván nem vagyok egyedül azzal a problémámmal, hogy van olyan megajándékozandó szerettem, akit, hiába töprengek, nem tudom, mivel lepjek meg. Erre lehet megoldás az ajándékutalvány, ami hazánkban is egyre inkább elterjedőben van, legyen szó elektromos termékeket forgalmazó üzletláncról, ruhaboltról, könyvesboltláncról, lakberendezési áruházról vagy apró butikról.

Ezek után nem meglepő, felvillant bennem a gondolat, mi lenne, ha idén kevesebbet kockáztatnék, és kihagynám az ismert jelmondatot: "jaj, minek költöttél erre annyit!".

Mert persze azért én se fogalom nélkül vásárolok, de volt már precedens arra, hogy nem olyan tárgyat választottam, ami kitörő sikert aratott volna. Gondolok például a szuper funkciókkal ellátott lábáztatóra, ami számomra tökéletes találatnak tűnt, egész addig, míg meg nem láttam a megajándékozott arcát.

Így most körbenéztem, és próbáltam kideríteni, milyen ajándékutalványt is válasszak. Mert, bár kiváló menekülési útvonalnak tűnik, ennél a megoldásnál sem árt odafigyelni, még itt is rengeteg buktató van elrejtve.

1. Milyen üzletet válasszak? Fehérneműboltot vagy édességüzletet? A szeretteinkre amúgy is illik odafigyelni, de különösen ilyenkor, mert jó tájékozódási módszer, ha megfigyeljük, mi az a hely, amit a célszemély sokszor emleget.

2. Az sem mindegy, hogy hol lehet a kártyát felhasználni. Hiszen a vidéki rokon nem biztos, hogy örülne, ha egy pesti wellness csomag kedvéért még utaznia is kell. Vagyis érdemes nagyobb üzletláncnál vásárolni, vagy a szerettünk környezetében található helyet keresni.

3. Milyen típusú legyen az üzlet? Ha nincs különösebben nagy kedvenc, akkor érdemes olyan helyen keresgélni, ahol biztosan tud olyan dolgot választani, amire tényleg szüksége van. Mert néha többre megy egy nő egy remek és praktikus fazékkal, mint egy antik vázával.

Menő vagy ciki ajándékkártyát adni?

 • 732
  A legnagyszerűbb találmány.
 • 282
  Soha nem tenném a fa alá.
 • 98
  Nem adok ajándékot.

Egyelőre azonban úgy tűnik, hogy rajtam kívül nem sokan választanák ezt az ajándékkozási formát. A C&A sajtóosztályán a Dívány megkeresésére elmondták, hazánkban korántsem olyan népszerű ez az ajándékozási forma, mint például Nyugat-Európában, ahol ennek a módszernek már komoly hagyománya van. Fehérné Debrődi Nórától azt is megtudtuk, hogy az ünnepek előtti időszak alatt fogy a legtöbb a kártyákból. Azonban arra a kérdésre, hogy átlagosan milyen összegekkel töltik fel a kártyákkat, nem tudott pontos adatokkal szolgálni.

Önök szerint vérlázító a gondolat, hogy ajándékutalvány kerüljön a fa alá, vagy pont ellenkezőleg, a legnagyszerűbb találmányról van szó? Ön milyen összegű kártyát adna szeretteinek? Írják meg véleményüket kommentjeikben!

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.19 09:45:07Radikális Antiradikális

  Milyen két hétről beszélsz? :D

 • 2011.12.19 11:11:38ekat

  Gondolom kicsit illúziórombolónak tűnik, de sokkal jobb ajándék, mint bármilyen találomra vett dolog. Az ember kevés embert ismer annyira, hogy nemcsak azt tudja, hogy milyen az ízlése, hanem azt is, hogy mi az, amit nincs még meg neki. Így aztán szoktam venni utalványokat, nemcsak könyveset, de boltokba (H&M, Zara, IKEA, Clinique, Stradivarius, TESCO, kinek mit) szólót is.

 • 2011.12.19 12:06:56EyesOnFire

  Én nagyon örülnék neki, ha Libribe szóló ajándékutalványt kapnék. Vagy egyéb könyvesboltba. Esetleg H&M.

 • 2011.12.19 12:37:39Keron

  a legjobb kurvasok valutát dobni a fára!

 • 2011.12.19 12:56:24polly graph

  Én adtam már néha, van egy rokonom, aki imád vásárolni, neki többször is szereztem be ilyen utalványt. Tudom, milyen a stílusa, hol szeret vásárolni, szerintem nagyon bejött neki a dolog.
  Arra mondjuk ügyelni kell, hogy az értéke ne csak jelképes legyen, tehát az adott boltban lehessen valami értelmeset venni az utalvány összegéből.
  Mellé szoktam adni valami apróságot is, ami kézzelfogható.

  Én még sosem kaptam, de örülnék neki.

 • 2011.12.19 13:10:00repecs

  Esetleg egy stand up comedy -jegynek örülnék

 • 2011.12.19 13:21:39Catwalkpimkie

  Miért csak az a három válaszlehetőség van, hogy "A legnagyszerűbb találmány" / "Soha nem tenném a fa alá" / "Nem adok ajándékot" ??
  Olyan például nem fordulhat elő, hogy praktikus, ha nincs más ötletem?

 • 2011.12.19 16:21:52R2D2 & C3PO

  Utalvány?
  Akkor inkább pénzt.

  Nálunk most az ősök pénzt kapnak, vettek egy házat és felújítják. Anyagot kértek, de egyszerűbb az árát odarakni a mini karifa alá. ,-DDD

 • 2011.12.19 18:28:28Mrs. Jackman

  Két hét? :D

 • 2011.12.19 22:23:12chipanddale74

  Éppen a fent említett láncnál szoktam utalványokat venni és olyanoknak ajándékozni, akiknek ruhát szántam volna.

 • 2011.12.20 01:15:53Tesztelo.hu

  Akkor már nem egyszerűbb pénzt adni? És akkor nem szabom meg, hogy hol és meddig költheti el az illető...

Blogok, amiket olvasunk

MENŐ LAKÁS Hangulatos nappalik fehér téglákkal

A fehérre festett téglafal olyan visszafogott dizájnelem, ami egyből érdekesebbé tesz bármilyen lakást. Mutatjuk a jó példákat: modern, szellős, világos.

KETTŐS MÉRCE Kinek járjanak a segélyek?

Aki megérdemli? Aki rászorul? Aki balszerencsés? Az igazságos újraelosztás rendszere nem is olyan egyszerű.

GADGET Menő mobil 26 ezer alatt

A Xiaomi Redmi 4A az egyik legkedveltebb telefon hazánkban a gyártó kínálatából. Nem is csoda, mert ilyen tudást ilyen áron kevesen adnak!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta