no

24 megfizethető ajándék a könyvmolynak, a munkamániásnak és az állatbarátnak

A karácsonynak elméletben nem az a lényege, hogy ajándékot vegyünk, hanem, hogy szeretteinkkel együtt töltsünk pár nyugis napot. De mivel mégiscsak muszáj vásárolni, akkor legalább olyat ajándékozzunk ami olcsó, egyedi és praktikus.

Jön a kötelező költekezések ideje, viszont a pénztárcák idén sincsenek megtömve. Íme pár pénztárcakímélő tipp, hogy ne csak az örüljön, aki ajándékot kap, hanem az is, aki adja.

Állatbarát

aji1
  1. Nagyon jó ajándék tud lenni Bächer Iván: Hatlábú című könyve, amely 2100 forintba kerül. Az író kutyássá válásának történetét meséli el. Teljesen biztos, hogy minden kutyás mosolyogva, magára ismerve olvassa majd végig.
  2. A meska.hu oldalán csupa hazai kézműves dolgot lehet találni. Állatbarátoknak például a koalás fülbevaló 1300 forintért kihagyhatatlan!
  3. Szép gesztus kisállatot örökbefogadni menhelyről, de ilyesmit ajándékba semmiképp ne adjunk, nagy felelősséggel jár. Ha tudjuk, hogy a megajándékozandó keveset van otthon és nincsen semmire sem ideje, annak adoptáljon egyet a kedvenc állatai közül a Budapesti Állatkertből.

Csajos

  1. Igazi csajos ajándék tud lenni egy Swarovski kövekkel kirakott táskaakasztó 5990 forintért, és a hozzáillő kulcstartó 4500 forintért. Mégiscsak jobban mutat az a táska a karácsonyi buliban az asztalra akasztva, mint a földön, és a szék háttámlájánál is biztonságosabb ez megoldás.
  2. Divatőrült barátnőknek a Coco Chanel életéről készült könyv is pompás ötlet karácsonyra, ráadásul  csak 3230 forintba kerül.
  3. Háromezer forintért pedig teljesen egyedivé varázsolhatja barátja/barátnője nootebookját egy laptop matricával.

Konyhatündér

hus
  1. Szimpla szakácskönyvet adni karácsonyra már elég snassz dolog, de egy 2012-es falinaptárral kombinálva már frapppáns ajándék.
  2. Nagyon hasznos és jó találmány a hőmérsékletmérő húsvilla steak-hez, főleg kezdő háziasszonyoknak.
  3. A Marks and Spencerben kapható Recipe Journal sorozatban van saját-receptgyűjtő könyv 2860 forintért (itthon még nem árulják, de a neten megrendelhető). Jól mutat a konyhában és praktikus is.

Könyvmoly

aji4
  1. Azoknak, akik rajonganak a könyvekért, a legjobb ajándék a könyvutalvány. A Bookline.hu oldalon, erre is szert lehet tenni, 3000-10000 forintig.
  2. Aki személyesebb ajándékot szeretne adni, az rendeljen Kicsi könyv nyakláncot 3190 forintért.
  3. Akinek van e-Book Readere, annak érdemes ahhoz valamilyen kiegészítőt beszerezni. Az E-bay oldalán ez gyorsan és olcsón megtehető.

Munkamániásoknak

  1. Elengedhetetlen kelléke az életünknek, a pendrive. Szerencsére már ebből is lehet csillivillit kapni 5900 forintért.
  2. Klassz ajándék tud lenni egy cserepes virág is, amelyik nem igényel különösebb gondozást, így az sem zavarja, ha állandóan dolgozó gazdája, egyszer-kétszer elfelejti meglocsolni. Ilyen például a Flamingóvirág.
  3. Sajnos az okostelefonok hamar lemerülnek, és ez bosszantó tud lenni egy hosszabb út során. Azoknak akiknek lételemük a telefon, mobil töltőt vegyen karácsonyra.

Nosztalgikus

aji6
  1. Szupertrendi, gyerekkort idéző hologramos cuccokkal is el lehet kápráztatni azt, akinek az ajándékot szánjuk. Az én kedvenceim a hűtőmágnesek, és a csomagolóanyagok.
  2. A hideg napokon jó dolog leülni egy kicsit és megismerni, hogy milyen volt Budapest a 60-as években, és hogyan alakult át napjainkig. A Bookline oldalán lehet megrendelni a Budapest Retro és Most című könyvet 1607 forintért.
  3. Vicces ajándék lehet az univerzális retro telefonkagyló headset is 4000 forintért, vagy ugyanennyiért a Táskarádió Eszpresszóban egy ebéd kétszemélyre.

    Romantikus

lampa
  1. A romantikus hangulat megalapozásához elengedhetetlen a gyertya. Szerencsére már nem kell attól rettegni, hogy felgyújtjuk a lakást, ha elfelejtjük elfújni a őket, mert lehet az igazira megtévesztésig hasonlító elemes mécsest is kapni: Vízi lámpás nem csak vízre 4550 forintért.
  2. Egy színházjegy minden alkalomra jól tud jönni. A Karinthyben most játsszák a Hippolyt, a lakáj című darabot, zseniális színészgárdával. A december 29-i előadásra még lehet jegyet kapni.
  3. A háromezer forintos, egyedi készítésű romantikus, festett lámpa is kitűnő ajándék.

Sportos

ananasz
  1. Az ananász nem csak azért jó, mert sok benne a C vitamin, hanem mert égeti a zsírt is, bár lehet, hogy ebben az is benne van, hogy megpucolni eléggé macerás. Szerencsére egy hámozóval az erre elvesztegetett idő redukálható.
  2. Ezentúl wellness közben vagy úszásnál is lehet zenét hallgatni egy vízálló mp3 tokkal és a vízálló fülhallgatóval.
  3. Egy kicsit drágább, de valóban célszerű dolog kerékpározáshoz vagy futáshoz a sztereó bluetooth headset,ára, 14 000 forint körül van.
 
Oszd meg másokkal is!
no
Érdekességek