A 10 legrosszabb karácsonyi film

A Fandango filmes portál megszavaztatta olvasóival minden idők 10 legrosszabb karácsonyi filmjét. A listára felkerült Hulk Hogan Muszklimikulása, és Arnold Schwarzenegger karácsonyi mozija sem maradt ki az összeállításból.

1. Santa Claus Conquers the Martians

A minden idők legrosszabb karácsonyi filmje címet elsöprő fölénnyel, a szavazatok 23 százalékának megszerzésével a Mikulás elrablásáról készült mű nyerte el. Az 1964-es film története röviden összefoglalva arról szól, hogy a Marson élő gyerekek boldogsága érdekében az ottani öregek kitalálják, hogy el kell rabolni a Mikulást, és be kell vezetni a karácsony ünnepét az ő bolygójukon is.

2. Csendes éj, halálos éj

A Mikulás-jelmezben gyilkolászás az alapötlete a második helyet megszerző 1984-es horrorfilmnek. A szavazók ellenérzését a kreativitás teljes hiánya mellett valószínűleg az is fokozhatta, hogy a filmből további három részt is készítettek. Ráadásul a folytatások az alapművet csak alulmúlni tudták.

3. Hull a pelyhes

Az utolsó Turboman babáért küzdő Arnold Schwarzenegger teljesítménye a harmadik helyre volt elég. Mivel ez a film is szerepel a magyar televíziócsatornák állandósult, szinte minden évben ismételt karácsonyi műsorán, így nem mennénk bele a részletekbe. Schwarzenegger az egész filmen keresztül küzd egy slágerjátékért, és a megszerzéséhez nem riad vissza semmitől, ahogy ellenfele sem, a Sinbad által alakított postás sem.

4. Hóbarát

Michael Keatont is utolérte a végzete az 1998-ban forgatott filmje miatt. A történet szerint az apa, aki nagy ívben tojik a családjára, meghal egy autóbalesetben. A történet itt nem ér véget, Keaton egy év múlva hóemberként tér vissza, hogy rendezze kapcsolatát fiával.

Kell ennél több? Ha nem, akkor is tudunk még több agyzsibbasztó információval szolgálni. A Keaton-film címével megyezeő címmel, Jack Frost néven készült 1997-ben egy horror alkotás is. Ám abban a verzióban egy sorozatgyilkos támad fel hóemberként, és ahogy azt sejteni lehet, gyilkol a film végéig.

5.  Muszklimikulás

Hulk Hogant sosem a színészi kvalitásai miatt szerették rajongói, ám valószínűleg az izmos Mikulás egyáltalán nem számít népszerű filmes karakternek. Főleg akkor, ha a fő gonosz emlékezetkiesésben szenved egy baleset miatt, és elhitetik vele, hogy ő az igazi Mikulás.

6. Ernest Saves Christmas

A hatodik helyet érdemelte ki az Ernest Saves Christmas című film. Az Ernest sorozat (például Ernest Afrikába megy, Ernest nagy dobása, stb.) karácsonyi epizódja a szavazatok öt százalékát tudhatja magáénak, és így nem sokkal maradt le az ötödik helyről.

7. Reszkessetek betörők 3.

Míg a sorozat első része bekerült a legjobb karácsonyi filmek közé, a harmadik rész, immár Macaulay Culkin nélkül, egyáltalán nem sikerült emlékezetesre. A történet szinte egy az egyben másolja az első részt, és a főszereplő fiú, Alex D. Linz sem alakított valami emlékezetest.

8.       Kiskarácsony mindenáron

A karácsonyi dekorációval egymást lepipálni vágyó szomszédokról filmet csinálni nagy hiba volt. Ehhez nem is lehet mit hozzáfűzni, pedig Danny DeVitótól többet vártunk.

9.       Túlélni a karácsonyt

Ben Affleck karrierjében a legrosszabb Jennifer Lopez negatív hatása volt, és a 2004-es film még ebben az időszakban készült. Az énekesnőn kívül nem tudunk mást hibáztatni, amiért elvállalta a családot vásárló hülyegyerek szerepét.

10.   Kelekótya karácsony

Bár a történet alapja, miszerint idén kihagyjuk a karácsonyt, sokak fejében megfordul, az ötlet megfilmesítése mégsem lett túl népszerű. Pedig Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd egyáltalán nem lett volna rossz színészalapanyag.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek