KARÁCSONY

A 10 legrosszabb karácsonyi film

2011. december 20., kedd 17:10

A Fandango filmes portál megszavaztatta olvasóival minden idők 10 legrosszabb karácsonyi filmjét. A listára felkerült Hulk Hogan Muszklimikulása, és Arnold Schwarzenegger karácsonyi mozija sem maradt ki az összeállításból.

1. Santa Claus Conquers the Martians

A minden idők legrosszabb karácsonyi filmje címet elsöprő fölénnyel, a szavazatok 23 százalékának megszerzésével a Mikulás elrablásáról készült mű nyerte el. Az 1964-es film története röviden összefoglalva arról szól, hogy a Marson élő gyerekek boldogsága érdekében az ottani öregek kitalálják, hogy el kell rabolni a Mikulást, és be kell vezetni a karácsony ünnepét az ő bolygójukon is.

2. Csendes éj, halálos éj

A Mikulás-jelmezben gyilkolászás az alapötlete a második helyet megszerző 1984-es horrorfilmnek. A szavazók ellenérzését a kreativitás teljes hiánya mellett valószínűleg az is fokozhatta, hogy a filmből további három részt is készítettek. Ráadásul a folytatások az alapművet csak alulmúlni tudták.

3. Hull a pelyhes

Az utolsó Turboman babáért küzdő Arnold Schwarzenegger teljesítménye a harmadik helyre volt elég. Mivel ez a film is szerepel a magyar televíziócsatornák állandósult, szinte minden évben ismételt karácsonyi műsorán, így nem mennénk bele a részletekbe. Schwarzenegger az egész filmen keresztül küzd egy slágerjátékért, és a megszerzéséhez nem riad vissza semmitől, ahogy ellenfele sem, a Sinbad által alakított postás sem.

4. Hóbarát

Michael Keatont is utolérte a végzete az 1998-ban forgatott filmje miatt. A történet szerint az apa, aki nagy ívben tojik a családjára, meghal egy autóbalesetben. A történet itt nem ér véget, Keaton egy év múlva hóemberként tér vissza, hogy rendezze kapcsolatát fiával.

Kell ennél több? Ha nem, akkor is tudunk még több agyzsibbasztó információval szolgálni. A Keaton-film címével megyezeő címmel, Jack Frost néven készült 1997-ben egy horror alkotás is. Ám abban a verzióban egy sorozatgyilkos támad fel hóemberként, és ahogy azt sejteni lehet, gyilkol a film végéig.

5.  Muszklimikulás

Hulk Hogant sosem a színészi kvalitásai miatt szerették rajongói, ám valószínűleg az izmos Mikulás egyáltalán nem számít népszerű filmes karakternek. Főleg akkor, ha a fő gonosz emlékezetkiesésben szenved egy baleset miatt, és elhitetik vele, hogy ő az igazi Mikulás.

6. Ernest Saves Christmas

A hatodik helyet érdemelte ki az Ernest Saves Christmas című film. Az Ernest sorozat (például Ernest Afrikába megy, Ernest nagy dobása, stb.) karácsonyi epizódja a szavazatok öt százalékát tudhatja magáénak, és így nem sokkal maradt le az ötödik helyről.

7. Reszkessetek betörők 3.

Míg a sorozat első része bekerült a legjobb karácsonyi filmek közé, a harmadik rész, immár Macaulay Culkin nélkül, egyáltalán nem sikerült emlékezetesre. A történet szinte egy az egyben másolja az első részt, és a főszereplő fiú, Alex D. Linz sem alakított valami emlékezetest.

8.       Kiskarácsony mindenáron

A karácsonyi dekorációval egymást lepipálni vágyó szomszédokról filmet csinálni nagy hiba volt. Ehhez nem is lehet mit hozzáfűzni, pedig Danny DeVitótól többet vártunk.

9.       Túlélni a karácsonyt

Ben Affleck karrierjében a legrosszabb Jennifer Lopez negatív hatása volt, és a 2004-es film még ebben az időszakban készült. Az énekesnőn kívül nem tudunk mást hibáztatni, amiért elvállalta a családot vásárló hülyegyerek szerepét.

10.   Kelekótya karácsony

Bár a történet alapja, miszerint idén kihagyjuk a karácsonyt, sokak fejében megfordul, az ötlet megfilmesítése mégsem lett túl népszerű. Pedig Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd egyáltalán nem lett volna rossz színészalapanyag.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.20 17:20:3996clarity

  Na én a Mikulásos filmeket nem bírom,hollywoodi tömeggyártott giccstermék a legtobb.

 • 2011.12.20 17:56:27phaszfej

  ezek az angolszászok nagyon rondák. torzak.

 • 2011.12.20 18:07:04sep

  A Silent Night, Deadly Nightnak négy további része van, nem három. "A kreativitás teljes hiánya" pedig erős túlzás a nyolcvanas évek egyik legelborultabb slasherjével szemben.

 • 2011.12.20 18:53:44LadyNessy

  Pocsék lehet az ízlésem, az utolsó hármat kimondottan bírom :)

 • 2011.12.20 19:38:26antisocialnetwork

  Egyiket se.Amiben,kisgyerek,meg kisállat az nem felnőttnek való :)

 • 2011.12.20 20:12:24Reckl_Amál

  A Hull a pelyhes nekem szórakoztó. Főleg magyarul. Agyvezér. :D

 • 2011.12.20 20:37:04oregebb

  hmm ide lett hányva néhány cím ami éppen beugrott...Van ezek kozott vallahato alkotas, ebben a kategoriaban es biztos van meg jopar hulladek ami megerdemelte volna h ide kikeruljon. Ennek igy sok értelme nincs.

 • 2011.12.20 21:51:21Nazarin

  Mi a helyzet a Reszkessetek, betörők 4-gyel? Ez a remekmű mélyen alulmúlja a harmadik részt; mellesleg mostanában játssza a Filmmúzeum. Lehet ellenőrizni.

 • 2011.12.20 22:19:03Rolandovics

  Hull a pelyhessel mi a gáz? Sztm kibaszottul szórakoztató:D

 • 2011.12.21 08:48:04YessicaHard

  Hát a "Túlélni a karácsonyt" Ben Affleck-kel kifejezetten vicces szerintem. Nekem benne van a karácsonyi top 5-ben. A Tapló Télapó és a Segítség karácsony! (Steve Martinnal) a másik két kedvenc.

 • 2011.12.21 09:45:58Advanced Flight

  Egyiket sem láttam, de a Hull a pelyhes trailer-jén röhögtem :-) Szvsz jó lehet, ha lenyomják most karira vmelyik kereskedelmin, tuti megnézem.

 • 2011.12.21 09:53:03Advanced Flight

  Btw az a vicc, hogy fenti filmekből kettőt megtaláltam a 10 legjobb karácsonyi film listáján egy másik bulvároldalon :-)

  Nincs ám olyan sok karácsonyi film, hogy mindenhova jusson elég, osztozkodni kell XD

Blogok, amiket olvasunk

JEGYZETLAP Posztnyár szindróma

Ha csak sóhajtozunk, és utáljuk, hogy vége, egyre nyomorultabbul érezzük magunkat. Négy lépés, hogy a szeptembert is élvezni tudd!

STÍLER Netes szépségdilik: ezeknek ne dőlj be

Ha nem akarsz úgy kinézni, mint egy cirkuszból szabadult bohóc, ne a csodatévő appok képeinek higgy, hanem a tükörnek. Az ugyanis nem halványítja el a bőrhibákkal együtt a sminkedet is.

HOMÁR Fifikás, de bebukott parkolóteszt budán

Jó napot, miért büntetnek meg, ha még a fizetőövezet kezdetét jelző tábla előtt parkolok, a nem fizető zónában? Csak. Parkolócég, 12. kerületi módra.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta