2011 tíz legkínosabb karácsonyi ajándéka

Összeszedtük az idei év olyan tárgyait, melyek hiába nagyon népszerűek, attól még nem illik őket a fa alá tenni: alakformáló fehérneműt például ne adjunk senkinek, hiába vágyik Pippa Middleton fenekére az illető, pucér nős albumot, Fila táskát, péniszmelegítőt és Power Balance karkötőt se csomagoljunk, jobban mondva csomagoljuk nyugodtan, de gondoljuk végig, melyiket ki, és miért kapja.

1. Pippa-feneket ígérő alakformáló harisnya anyádnak

A testformáló fehérnemű és a fenékemelő harisnya jó dolog, de ajándékba adni akkor is ciki (kivéve persze ha az ajándékozott kifejezetten ezt kéri). Pippa Middleton mindentvivő segge miatt idén a legtöbb nő elkezdett fenékre gyúrni vagy fenékemelő alsót keresni, de ettől még elég nagy sértés a karácsonyfa alá alakformáló bugyit csomagolni, hisz azzal nem szeretetünket, hanem azt fejezzük ki, hogy illene kicsit fogyni.

2. Csúnya karácsonyfadísz a vásárból a kollégádnak

Karácsonyi vásárt minden évben rendeznek minden nagyobb város valamelyik terén, idén mi sem hagytuk ki a Vörösmarty téri kipakolást: a sok köcsög és bőrpapucs mind arra buzdít, hogy valami mainstream kézműves cuccal lepd meg kollégáid, távoli rokonaid, de gondoljuk csak végig: mi örülnénk egy szívlapátos szarvasfigurának? Vagy egy "konyha" feliratú kerámiatáblának? Ugye, nem nagyon? Csak egy újabb kacat, amit kerülgethetünk a lakásban. Ezeknél még egy illatgyertya is kellemesebb meglepetés.

3. Celebsegg-gyűjtemény a nagyapádnak

A hatalmas, 40-60 dolláros fotóalbumok szép ajándéknak számítanak, csak gondoljuk végig, kinek szánjuk őket: például a méltán híres, Culo című celebsegg-gyűjteménynek, vagy a Big Pussy Book-nak biztos örül minden férfi, de mit szólnak a többiek, akik végignézik, hogyan csomagolja ki nagypapa a pajzán ajándékot? Ugye nem lennénk a nagymama helyében? Akkor a Culo-t adjuk inkább másnak, lehetőleg négyszemközt.

4. Power Balance karkötő a nagyanyádnak

A Power Balance már hivatalosan is átverés, persze bőven lehet még kapni, de ezt ajándékozni aztán már tényleg akkor is ciki, ha az illető maga kéri. Bár már az ár is egész kedvező, de ettől még csak egy színes műanyag basz, ami nem fog segíteni nagymama egészségi állapotának megőrzésében. Ráadásul valószínűleg már hordani sem trendi, szóval ha előre megvettük a család és barátok Power Balance karkötőit, akkor is inkább dobjuk ki őket.

5. Fila táska bárkinek

Az év pontgyűjtő akciója volt a Tescós Fila mánia, állítólag több mint 1 milliót eladtak a márkás táskákból, és még Fila-flashmobot is rendeztek Debrecenben. Valóban minden tizedik emberen Fila cucc feszül, de karácsonyra inkább senkit ne lepjünk meg Filával: egyrészt a pontgyűjtésből származó tárgyak azt sugallják, igen, olcsóbban megvettem, aztán neked adom, mert nincs jobb ötletem (és legalább olcsón megúszlak), másrészt a Fila nem kicsit cikivé is vált a túl sok akciós darabnak köszönhetően.

6. Kiszel Tünde 2012-es naptár apádnak

Ha nem akarunk már zoknit venni, és az öreg nem hord nyakkendőt, maradnak a nők, de ha nincs fejlett humorérzéke a családfőnek, ne vegyünk neki Kiszel Tünde naptárat. Sőt, ha ő még érti is a poént, gondoljuk végig, azok érteni fogják-e, akik előtt átadjuk a szépen csomagolt naptárat. Szóval ne ragaszkodjunk Kiszelhez, kivéve persze, ha komoly rajongó az egész család. Akkor viszont elkezdhetünk rettegni, mi mire számíthatunk tőlük. Kiszel Tünde naptáránál esetleg a hasleszorítós alsógatya lehet nagyobb fiaskó: a férfiak igenis hiúk, és nem akarják, hogy a másod-unokatestvér is tudjon arról, hogy hasleszorítóra, esetleg péniszemelőre szorulnak.

7.Pattanásgyűrű a nővérednek

A tervezői cuccok mindig jó ajándéknak számítanak: egyediek, nem lehet őket levenni bármelyik hiper polcáról, azt jelzik, utánajártunk a dolognak, jó esetben pedig az ajándékozott ízlését is ismerjük. Nehéz melléfogni, de lehetséges, például az abszolút ciki pattanásgyűrűvel, melyből még sértődés is lehet, ha mondjuk nővérünknek, aki kapja, tényleg problémás a bőre.

8. Plasztikai műtét a csajodnak-pasidnek, mert divat a celebek közt

A plasztikai műtét idén lett igazán nagy divat, hisz minden héten egy újabb celeb mellműtétjéről számolhattak be az újságok. A prímet Csifó Dorina viszi, akinek egész műtétjét végignézhettük, és a hatalmasra fújt végeredmény is magáért beszél. Nem tudjuk, kit győzött meg a 18+-os galéria, de higgye el, nem jó ötlet csajunkat/pasinkat egy műtétre szóló beutalóval meglepni: mi van ha ő elégedett azzal a testrészével, amit mi megoperáltatnánk?

9. Péniszmelegítőt és punciékszert se

Az intim ajándékok lehetnek jók, ha kettesben karácsonyozunk pasinkkal/csajunkkal, mi most két olyan dolgot nem ajánlunk, amit a Velvet olvasói cikinek szavaztak 2011-ben. Az egyik a nőknek szóló csillámfanszőr, amit tuti itthon is el lehet készíttetni valahol, de nem is kell hozzá kozmetikus, elég dekorboltokban kapható csillámos műtetoválást venni, amit be is lehet csomagolni és a fa alatt felragasztani a barátnőn a megfelelő helyre. Pasiknak pedig ott a péniszmelegítő, aminek a mi klímánkon nem sok értelme van, de legalább 3844 ember szerint ciki.

10. Baciplüss a rokongyereknek

A plüssből készült bacilusokat és vírusokat formázó babák cukik, semmi kétség, de mit fog gondolni az a rokon, akinek a gyereke 9 dolláros trippert, ne adj’ Isten, lépfenét kap tőlünk? Ugye, ön sem örülne, ha gyermeke E. colival akarna aludni? Akkor maximum vicceskedvű haverjait lepje meg plüss-betegségekkel.

+1: Ami mindig ciki

Ezek eddig csak a 2011-es évre jellemző cikik voltak, de ne feledjük, vannak évek óta kínos és fantáziátlan ajándékok, amik persze idén sem menők: sál, sapka, zokni, pizsama, illatgyertya, dezodor, üres DVD, vagy valami, amit ön kapott, de nem tud vele mit kezdeni, ezért továbbajándékozza. Lehetőleg a benne felejtett ajándékkártyával.

Oszd meg másokkal is!
Mustra