KARÁCSONY

2011 tíz legkínosabb karácsonyi ajándéka

2011. december 13., kedd 20:50

Összeszedtük az idei év olyan tárgyait, melyek hiába nagyon népszerűek, attól még nem illik őket a fa alá tenni: alakformáló fehérneműt például ne adjunk senkinek, hiába vágyik Pippa Middleton fenekére az illető, pucér nős albumot, Fila táskát, péniszmelegítőt és Power Balance karkötőt se csomagoljunk, jobban mondva csomagoljuk nyugodtan, de gondoljuk végig, melyiket ki, és miért kapja.

1. Pippa-feneket ígérő alakformáló harisnya anyádnak

A testformáló fehérnemű és a fenékemelő harisnya jó dolog, de ajándékba adni akkor is ciki (kivéve persze ha az ajándékozott kifejezetten ezt kéri). Pippa Middleton mindentvivő segge miatt idén a legtöbb nő elkezdett fenékre gyúrni vagy fenékemelő alsót keresni, de ettől még elég nagy sértés a karácsonyfa alá alakformáló bugyit csomagolni, hisz azzal nem szeretetünket, hanem azt fejezzük ki, hogy illene kicsit fogyni.

2. Csúnya karácsonyfadísz a vásárból a kollégádnak

Karácsonyi vásárt minden évben rendeznek minden nagyobb város valamelyik terén, idén mi sem hagytuk ki a Vörösmarty téri kipakolást: a sok köcsög és bőrpapucs mind arra buzdít, hogy valami mainstream kézműves cuccal lepd meg kollégáid, távoli rokonaid, de gondoljuk csak végig: mi örülnénk egy szívlapátos szarvasfigurának? Vagy egy "konyha" feliratú kerámiatáblának? Ugye, nem nagyon? Csak egy újabb kacat, amit kerülgethetünk a lakásban. Ezeknél még egy illatgyertya is kellemesebb meglepetés.

3. Celebsegg-gyűjtemény a nagyapádnak

A hatalmas, 40-60 dolláros fotóalbumok szép ajándéknak számítanak, csak gondoljuk végig, kinek szánjuk őket: például a méltán híres, Culo című celebsegg-gyűjteménynek, vagy a Big Pussy Book-nak biztos örül minden férfi, de mit szólnak a többiek, akik végignézik, hogyan csomagolja ki nagypapa a pajzán ajándékot? Ugye nem lennénk a nagymama helyében? Akkor a Culo-t adjuk inkább másnak, lehetőleg négyszemközt.

4. Power Balance karkötő a nagyanyádnak

A Power Balance már hivatalosan is átverés, persze bőven lehet még kapni, de ezt ajándékozni aztán már tényleg akkor is ciki, ha az illető maga kéri. Bár már az ár is egész kedvező, de ettől még csak egy színes műanyag basz, ami nem fog segíteni nagymama egészségi állapotának megőrzésében. Ráadásul valószínűleg már hordani sem trendi, szóval ha előre megvettük a család és barátok Power Balance karkötőit, akkor is inkább dobjuk ki őket.

5. Fila táska bárkinek

Az év pontgyűjtő akciója volt a Tescós Fila mánia, állítólag több mint 1 milliót eladtak a márkás táskákból, és még Fila-flashmobot is rendeztek Debrecenben. Valóban minden tizedik emberen Fila cucc feszül, de karácsonyra inkább senkit ne lepjünk meg Filával: egyrészt a pontgyűjtésből származó tárgyak azt sugallják, igen, olcsóbban megvettem, aztán neked adom, mert nincs jobb ötletem (és legalább olcsón megúszlak), másrészt a Fila nem kicsit cikivé is vált a túl sok akciós darabnak köszönhetően.

6. Kiszel Tünde 2012-es naptár apádnak

Ha nem akarunk már zoknit venni, és az öreg nem hord nyakkendőt, maradnak a nők, de ha nincs fejlett humorérzéke a családfőnek, ne vegyünk neki Kiszel Tünde naptárat. Sőt, ha ő még érti is a poént, gondoljuk végig, azok érteni fogják-e, akik előtt átadjuk a szépen csomagolt naptárat. Szóval ne ragaszkodjunk Kiszelhez, kivéve persze, ha komoly rajongó az egész család. Akkor viszont elkezdhetünk rettegni, mi mire számíthatunk tőlük. Kiszel Tünde naptáránál esetleg a hasleszorítós alsógatya lehet nagyobb fiaskó: a férfiak igenis hiúk, és nem akarják, hogy a másod-unokatestvér is tudjon arról, hogy hasleszorítóra, esetleg péniszemelőre szorulnak.

7.Pattanásgyűrű a nővérednek

A tervezői cuccok mindig jó ajándéknak számítanak: egyediek, nem lehet őket levenni bármelyik hiper polcáról, azt jelzik, utánajártunk a dolognak, jó esetben pedig az ajándékozott ízlését is ismerjük. Nehéz melléfogni, de lehetséges, például az abszolút ciki pattanásgyűrűvel, melyből még sértődés is lehet, ha mondjuk nővérünknek, aki kapja, tényleg problémás a bőre.

8. Plasztikai műtét a csajodnak-pasidnek, mert divat a celebek közt

A plasztikai műtét idén lett igazán nagy divat, hisz minden héten egy újabb celeb mellműtétjéről számolhattak be az újságok. A prímet Csifó Dorina viszi, akinek egész műtétjét végignézhettük, és a hatalmasra fújt végeredmény is magáért beszél. Nem tudjuk, kit győzött meg a 18+-os galéria, de higgye el, nem jó ötlet csajunkat/pasinkat egy műtétre szóló beutalóval meglepni: mi van ha ő elégedett azzal a testrészével, amit mi megoperáltatnánk?

9. Péniszmelegítőt és punciékszert se

Az intim ajándékok lehetnek jók, ha kettesben karácsonyozunk pasinkkal/csajunkkal, mi most két olyan dolgot nem ajánlunk, amit a Velvet olvasói cikinek szavaztak 2011-ben. Az egyik a nőknek szóló csillámfanszőr, amit tuti itthon is el lehet készíttetni valahol, de nem is kell hozzá kozmetikus, elég dekorboltokban kapható csillámos műtetoválást venni, amit be is lehet csomagolni és a fa alatt felragasztani a barátnőn a megfelelő helyre. Pasiknak pedig ott a péniszmelegítő, aminek a mi klímánkon nem sok értelme van, de legalább 3844 ember szerint ciki.

10. Baciplüss a rokongyereknek

A plüssből készült bacilusokat és vírusokat formázó babák cukik, semmi kétség, de mit fog gondolni az a rokon, akinek a gyereke 9 dolláros trippert, ne adj’ Isten, lépfenét kap tőlünk? Ugye, ön sem örülne, ha gyermeke E. colival akarna aludni? Akkor maximum vicceskedvű haverjait lepje meg plüss-betegségekkel.

+1: Ami mindig ciki

Ezek eddig csak a 2011-es évre jellemző cikik voltak, de ne feledjük, vannak évek óta kínos és fantáziátlan ajándékok, amik persze idén sem menők: sál, sapka, zokni, pizsama, illatgyertya, dezodor, üres DVD, vagy valami, amit ön kapott, de nem tud vele mit kezdeni, ezért továbbajándékozza. Lehetőleg a benne felejtett ajándékkártyával.

Ne maradj le semmiről!

KOMMENTEK

 • 2011.12.15 21:01:05Archenemy

  "sál, sapka, zokni, pizsama, illatgyertya, dezodor, üres DVD, vagy valami, amit ön kapott, de nem tud vele mit kezdeni, ezért továbbajándékozza. Lehetőleg a benne felejtett ajándékkártyával."

  megjegyzem én ezeknek mind örülök

 • 2011.12.15 21:06:27johevi

  Mióta powerbalance-om van, soha nem estem el, még részegen sem

 • 2011.12.15 21:16:08eax_

  Pedig a plussvirus zsenialis dolog, majdnem annyira, mint a pluss-bacon:[link]

 • 2011.12.15 21:26:56maripán

  A sal nem ciki, vannak szep es tenyleg rendkivuli darabok amivel oromet lehet okozni.

 • 2011.12.15 21:27:41maripán

  A sal nem ciki, vannak szep es tenyleg rendkivuli darabok amivel oromet lehet okozni.

 • 2011.12.15 21:29:36Almaleves

  ha valaki ajándékozna nekem egy ultravastag gyapjúzoknit, azt meg tudnám szeretgetni

 • 2011.12.15 21:39:04penelope garcia

  Feleségül ne vegyelek?

 • 2011.12.15 21:59:45insane6

  a sál nem ciki, ha 3nál kevesebbet kapsz belőle. :)

 • 2011.12.15 22:08:18tekken

  csináljunk egy üzenőfalat, ahova mindenki kiírhatja a karácsonyi kívánságát

 • 2011.12.15 22:19:58kerdesek05

  angol válasz:

  [link]

 • 2011.12.15 22:30:56bestmuffin

  sál sapka: nálam alapkellék télen, szóval jöhet és tényleg vannak nagyon jó darabok belőle

  zokni: zoknifüggő vagyok, mondhatni télen-nyáron hordom, úgyhogy nálam gyorsabban fogy mint az átlag embernél, szóval jöhet :D

  illatgyertya szintén, sőt akár csilivili mécsestartó is :)

  tekken: és teljesítve is lesz? :)

 • 2011.12.15 22:33:26kzolika

  A parfüm dezodor? Mert én nem sírok, ha valaki megdob egy Givenchy Play-jel, valaki egy Lacoste Essential-lel, valaki pedig egy még meg sem jelent ck One Summer Edition 2012-vel, ráadásként egy Clinique Happy for mennel. Jöhet egy Burberry sál is. 5 db sízokni is jöhet. Szóval legalább a fele nem ciki.

 • 2011.12.15 22:46:27Sadist

  Pedig a plüss ebola aranyos. Én örülnék, ha ezek közül bármelyiket kapnám karácsonyra:[link]

 • 2011.12.15 23:25:44pucros

  a sál nem ciki, ha te kötötted

 • 2011.12.16 07:03:44antisocialnetwork

  Gumicsizmát a fa alá.

 • 2011.12.16 07:12:13homér

  "A sal nem ciki" ja, kb. olyan üzenetértéke van mint egy karton tejnek (=rettentő sokat gondolkodtam, hogy mit kellene neked adnom)

 • 2011.12.16 07:25:38wmiki

  jó a vaterás reklám, rendeljünk PB karkötőt

 • 2011.12.16 07:52:09tekiteki

  "a Fila nem kicsit cikivé is vált..."

  Hülye sznob.

 • 2011.12.16 09:10:50joos

  Kedves cikkíró km!

  Egy igazi idióta vagy!

  "vannak évek óta kínos és fantáziátlan ajándékok, amik persze idén sem menők: sál, sapka, zokni, pizsama, illatgyertya, dezodor, üres DVD"

  Vegyük szépen sorba!

  Sál: kiváló karácsonyi ajándék, főleg ha jól néz ki. Tud öltöztetni, neked valószínűleg egy sincs, vagy ha mégis, akkor az max. fekete lehet.

  Sapka: lásd a "Sál"-nál leírtakat!

  Zokni: mindig örülök a zokninak, mert az az a ruhadarab, amiért nem szoktam külön boltba járni, hogy megvegyem, és igencsak használódik! Minél több helyről kapod, annál biztosabb, hogy mindegyik más és más stílusú. Te max. a fehéret ismered és azt is fekete, makkos cipővel hordod.

  Pizsama: hibátlan ruhadarab, persze csak akkor, ha jó a minősége. Te igénytelen lehetsz, és boxeralsóban nyomod.

  Illatgyertya: Mi a probléma vele? Fogyóeszköz, nálunk soha nincs büdös. És Nálad?

  Dezodor: Igen, azt is kell használni! Vagy nem? Mesélj!

  Üres DVD: Jobb a műsorosnál, és a legjobb, ha újraírható fajta!

  Fila táskát megemlítve!
  Kiváló választás! Az az a táska, amit simán leszarok, ha ellopják a strandon benne a karácsonyi sálammal és sapkámmal együtt...

 • 2011.12.16 09:25:34Nick Leeson

  Bármi lehet tökéletes ajándék, amire szüksége van a megajándékozottnak!

  Innentől kezdve az, hogy mi a ciki már csak sznobság kérdése.


  Ez a cikk azt juttatja eszembe, amikor a pasik ciki ruhadarabjairól volt szó, és a nagyeszű cikkíró kijelentette, hogy ciki a kockás ing. Előző nap jártam végig néhány plázában a ruházati üzleteket, rogyásig voltak kockás inggel...

 • 2011.12.16 10:12:43Rézfaszú

  Amire nincs szükségem, az rossz ajándék, amire szükségem van, az meg jó, ennyi.
  Parfüm, borotválkozó cuccok nem jók, mert azt magamnak szeretem megvenni, mert én tudom, hogy milyet szeretek használni. Olyan borotvát, aminél a készülék egy ezres, az pótpengék meg négyezerbe kerülnek, szintén nem szabad ajándékozni.
  Alkoholt, dohányt ajándékozni szerintem primitív dolog.
  Sapka, sál, pulóver jó, ha szükségem van rá és olyan, amilyet szeretnék.
  A karácsonyból szerintem mára egy undorító kereskedelmi ünnepet csináltak, úgyhogy mi már inkább nem is ajándékozunk. Együtt vagyunk, főzünk, eszünk, mégis jobban érezzük magunkat, mint akik lapos tévével ajándékozzák egymást, lehetőleg hitelből, majd azt a lakás oltáraként használva körülülik és nézik rajta ugyanazokat a gagyi műsorokat, mint a régi tévén.
  Fila táskám nincs, de nem tartom cikinek. Annyira hasznos, mint bármelyik másik táska, leszarom a márkáját.

 • 2011.12.16 10:21:17fehéregér

  Azzal egyetértek,hogy a külsőre, illetve annak hiányosságaira célzó-, illetve az idétlenül jópofáskodó/ízléstelen dolgok nem valók karácsonyi ajándéknak. De ne hülyüljünk már tényleg, cikinek minősíteni olyan dolgokat, amik abszolút lehetnek örömteli és praktikus ajándékok, nagyon sokan vannak, akiknek csak ilyen kis praktikus, fantáziátlan dologra futja, és nagyon sokan vannak, akik igazán örülni tudnak sálnak, meleg zokninak, etc. Mitől ez az ellenszenves lenézés...?

 • 2011.12.16 10:25:26Rézfaszú

  Ja, a plüss kórokozók kifejezetten aranyosak, én örülnék neki, ha gyerek lennék.

 • 2011.12.16 10:36:25impetus_

  Szerintem a dohány is lehet jó ajándék, pl. egy drágább szivar.

 • 2011.12.16 11:08:01Plumper_

  Először is, mi a nagy barna büdös lóf@sz az a karácsony, ti tudjátok?! :-D

 • 2011.12.16 11:29:41Moan

  "pasidNEK" :)Jóvan. :)

  Én egy Behringer UM300-at kérek. :)

 • 2011.12.16 11:30:44A csótány is ember

  Sok unalmas vagy fura cucc volt de a plüssbaktérium érdekesnek tűnik!
  Sál, sapka nem köll de zokni nekem is jöhet korlátlan mennyiségben. Csomót kidobtam a minap mert elkezdtek szétmenni. :(

 • 2011.12.16 11:30:48Ica a fekete cica

  Összegezzük a +1 pontot: ha az ajándék praktikus és az ajándékozottnak hasznos lehet, akkor ciki. Gondolom ez csak akkor érvényes ha nem kerül csillókba, egy gyémántokkal kirakott Audi azért biztos megfelelne a szerző kényes ízlésének.

  Egyébként ezt a póverbalasz és tsai agyhalottakatlehúzó szart nem lehetne itthon is betiltani?

 • 2011.12.16 11:33:47adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe

  Kedves Cikkíró!

  Milyen szerencse, hogy csupa hülyeséget írtál.
  Így nem kell komolyan venni és nem is idegesíti fel magát az ember az "írásodon".

 • 2011.12.16 11:34:50Brannagh

  Minden ajándék ciki, amit odafigyelés és személyreszabottság nélkül választottak. A gyémántgyűrű is, ha az ajándékozó úgy ment be az első ékszereshez, hogy "leszarom, adja az elsőt, ami a kezébe kerül". Míg egy sál is lehet nagyszerű, ha tudom, hogy a tesó régóta vágyik rá, hogy alpakka fonalból kössek neki sálat, amiben a neve is benne van. Szerintem ezt mind egyedileg kell megítélni.

 • 2011.12.16 12:02:12giga66

  Amint már előttem is többen leírták a

  sál, sapka, zokni, pizsama, illatgyertya, dezodor, üres DVD,
  nem ciki, sőt nálam biztos befutó

  Egyébként is jelszavam: hasznos apróságot karácsonyra!
  Olyan valamit amit meg lehet enni, fel lehet venni vagy a hajadra (hónaljra) lehet kenni. :)

 • 2011.12.16 12:40:34polly graph

  Én is csatlakozom néhány előttem szólóhoz: egy szép sálnak tudnék örülni, zokniból, dezodorból, pláne illatgyertyából sosem elég. (Remélem olvassa a Jézuska!)

  Múltkor láttam valahol egy cikket, ahol 5000 alatti kategóriában ajánlgattak erőltetett baromságokat (pl szárítógépbe való hatékonyságfokozó sünöket!).
  Na, az ciki.

  Egyébként ezt a témát sok reklámkampány elővette már, mármint hogy a hagyományos ajándékokat (sál, sapka stb) a ciki kategóriába sorolják, szembeállítva az ő kütyüikkel, mert azok aztán menők.

  Szerintem az igazán ciki, ha valaki vakon követi az ilyen trendhíradók hülye tanácsait.

 • 2011.12.16 14:00:20Mrs. Jackman

  Azért megnézném, h ki mennyire örül egy fa dezodornak. Occsó és még büdös se leszel tőle, igaz nem valami kreatív, de legalább mindenhol kapható.

 • 2011.12.16 17:04:01odamondó

  "amik persze idén sem menők: sál, sapka, zokni, pizsama, illatgyertya, dezodor, üres DVD"

  Vicces, én pont ezeknek örülnék, ha lenne egy lány akitől tudom hogy szeretettel kapom.

  Zokni mondjuk meg tipikusan az amiből sohasincs elég.

  Továbbá egy big pussy bookot is biztosan bírnék lapozgatni :D

 • 2011.12.16 17:19:09ghilea

  Szuper, akkor mostanában az a menő, hogy úgyis kell az embernek egy tucat zokni, akkor hozza azt a jézuska?
  Csak néhányszor kaptam ilyen ajándékot, és engem mindig elkeserített egy kicsit, hogy az ajándékozó egy cseppet sem erőltette meg magát, hogy valami szépet, valami személyeset adjon. Mert persze mindig jól jönnek ezek, csak éppen azt az üzenetet közvetítik, hogy "tojok én a fejedre, nesze bmeg zokni, ez hasznos, örüjjé".

 • 2011.12.16 18:10:46aadam

  Sztem sem cikik a +1es ajándékok, mindegyik olyan, hogy mellé nem lehet lőni vele, és pl. sálból, zokniból sosem elég. Nem túl kreatív, de ha nem ez a cél, tökéletes.

 • 2011.12.17 22:04:58A Tyne folyó déli partja

  én most hagytam el a sálamat. így örülnék egynek. és egyetértek valakivel fentebb: ha szükségem van rá, vagy mondjuk nincs, de tetszik valami, vágyom rá, akkor nem ciki, se a sapka, se a sál, se a pizsama, se semmi. szarok rá, hogy nem gondolkodott rajta...

 • 2011.12.18 12:10:23Kekszemu ;-)

  Megnyugodtam,
  könyvet nem ciki ajándékozni :)

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés

Bookline - Szívünk rajta